Mesajul lui Pavel Filip pentru Guvernul român: „România apreciază efortul nostru pe calea reformelor”

0
123
  1. Republica Moldova exportă pe piaţa românească mai mult decât în toate statele CSI

România continuă să îşi consolideze poziţia de cel mai mare importator de mărfuri din Republica Moldova, revenindu-i peste un sfert din toate produsele moldoveneşti exportate, notează mold-street.com.

Pentru comparaţie, în toate cele 10 state, care împreună cu Moldova, fac parte din Comunitatea Statelor Independente, companiile moldoveneşti au exportat mărfuri în valoare de 414 milioane de dolari (20,3% din total).

http://tvrmoldova.md/economic/republica-moldova-exporta-pe-piata-romaneasca-mai-mult-decat-in-toate-statele-csi/

 

  1. Republica Moldova, alegeri 2018: Igor Dodon vrea să candideze şi transnistrenii în viitorul Parlament

Transnistrenii ar trebui să participe la alegerile din 2018 pentru parlamentul Republicii Moldova, este de părere președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit căruia o astfel de participare ar constitui „o fereastră de oportunitate” pentru reglementarea problemei transnistrene, informează Radio Chișinău.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-alegeri-2018-igor-dodon-vrea-sa-candideze-si-transnistrenii-in-viitorul-parlament_341496.html

 

  1. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va participa la vernisarea expoziției ”Drepți între popoare”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va participa  marți, 21 februarie 2017, cu începere de la ora 11.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, la vernisarea expoziției ”Drepți între popoare”, prezentată în contextul deținerii de către România a președinției Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului – IHRA. La eveniment vor rosti alocuțiuni Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, precum și directorul JCC Kedem, Stella Harmelin, potrivit unui comunicat de presă.

http://oficial.md/actual/ambasadorul-romaniei-in-republica-moldova-daniel-ionita-va-participa-la-vernisarea-expozitiei-drepti-intre-popoare

 

  1. Tranşa a doua din creditul oferit de România vine în februarie

Tranşa a doua din împrumutul român de 150 de milioane de euro vine la sfârşit de februarie. Guvernul României a aprobat, în data de 16 februarie, hotărârea care să permită tragerea celor 50 de milioane de euro. Solicitarea pentru a primi cea dea doua tranşă a fost transmisă de Ministerul Finanţelor din Republica Moldova în ianuarie 2017, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/transa-doua-creditul-oferit-romania-vine-februarie-1_58a6b03e5ab6550cb88c6aec/index.html

 

  1. Suceava – lider de proiect pentru includerea în patrimoniul UNESCO a civilizației Precucuteni – Cucuteni – Tripolie

“Cultura Cucuteni a precedat cu câteva sute de ani toate așezările umane din Sumer și Egiptul Antic, se întindea pe o suprafață de 350.000 kilometri pătrați pe teritoriul actual al României, Republicii Moldova și Ucrainei. Această civilizație este bine reprezentată în județul Suceava, unde avem peste 150 de  situri arheologice, dar și în județele din regiunea de Nord-Est, precum și din Ucraina și Moldova”, a arătat Gheorghe Flutur, el arătând că se dorește întocmirea unei documentații pentru a fi inclusă această civilizație în Lista UNESCO. Pentru ca acest proiect să fie transpus în realitate, sunt câteva etape de parcurs: va trebui întocmită scrisoarea de intenție către Institutul Național al Patrimoniului, care va fi ulterior trimisă către UNESCO, unde solicitarea va intra pe procedurile specifice.

http://www.obiectivdesuceava.ro/local/suceava-lider-de-proiect-pentru-includerea-in-patrimoniul-unesco-a-civilizatiei-precucuteni-cucuteni-tripolie/

 

  1. Mesajul lui Pavel Filip pentru Guvernul român: „România apreciază efortul nostru pe calea reformelor”

Guvernul României a aprobat acordarea celei de-a doua tranșe din împrumutul rambursabil acordat țării noastre. Proiectul de hotărâre a fost aprobat ieri de către Cabinetul de miniștri de la București.

Premierul Pavel Filip a mulţumit Guvernului român pentru suportul şi încrederea acordată. 

„Mulțumim Guvernului României pentru aprobarea celei de-a doua tranșe din împrumutul pe care îl acordă Republicii Moldova. Prietenii la nevoie se cunosc, iar România ne-a ajutat tot timpul în momente importante.

http://www.publika.md/mesajul-lui-pavel-filip-pentru-guvernul-roman-romania-apreciaza-efortul-nostru-pe-calea-reformelor_2902581.html

 

  1. „Republica Moldova – destinație turistică”, la Târgul de Turism al Romaniei

Republica Moldova este reprezentantă la Târgul de Turism al României de nouă companii care își prezintă ofertele turistice pentru anul acesta.

http://infoprut.ro/46618-republica-moldova-destinatie-turistica-la-targul-de-turism-al-romaniei.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ