Mesajul unioniștilor, la Bruxelles: România și Republica Moldova, O SINGURĂ NAȚIUNE, O SINGURĂ ȚARĂ

0
120
 1. Şalaru: „Trebuie să-i convingem pe moldoveni să voteze pentru Unire, iar pentru asta trebuie să simţim prezenţa capitalului românesc în Moldova”

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a declarat la Adevărul Live din 2 decembrie că etapa care se limitează doar la discuţii despre Unirea Republicii Moldova cu România este depăşită. În opinia sa, am ajuns la momentul în care trebuie să se treacă la fapte în acest sens. „Noi trebuie să trecem la fapte şi să vorbim mai puţin de acest lucru. Este important pentru apropierea românilor o autostradă Chişinău – Bucureşti, decât un milion de afişe lipite pe toate gardurile „Hai să facem Unirea”. Unirea trebuie făcută pas cu pas, prin consolidarea instituţiilor din Republica Moldova”, afirmă ministrul moldovean.

http://adevarul.ro/moldova/politica/Salaru-trebuie-sa-i-convingem-moldoveni-voteze-unire-trebuie-simtim-prezenta-capitalului-romanesc-moldova-1_584173f65ab6550cb80d4adc/index.html

 

 1. Ziua României la Chișinău, filmată cu drona. Participanții au adus în PMAN un tricolor de 1 km

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, tradițional, și la Chișinău. Cu această ocazie, mai mulți tineri au organizat în PMAN un marș unionist, fiind însoțiți de un tricolor de circa 1 km lungime.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia obştească Onoare, Demnitate şi Patrie (ODIP), o organizaţie care militează pentru reunificarea Republicii Moldova cu România.

În PMAN s-au adunat sute de persoane cu panglici tricolore la piept și care scandau lozinci unioniste.

http://crimemoldova.com/news/politika/ziua-rom-niei-la-chi-in-u-filmat-cu-drona-participan-ii-au-adus-n-pman-un-tricolor-de-1-km/

 

 1. Anatol Şalaru, întrevedere cu premierul României şi cu ministrul Apărării de la Bucureşti

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a avut o întrevedere oficială, la București, cu prim-ministrul României, Dacian Cioloș, şi cu omologul său, Mihnea Motoc.

http://infoprut.ro/45982-anatol-salaru-intrevedere-cu-premierul-romaniei-si-cu-ministrul-apararii-de-la-bucuresti.html

 

 1. Nicolae Timofti, decorat cu cea mai înaltă distincţie a României

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost decorat joi, 1 decembrie, cu cea mai înaltă distincţie a statului vecin – Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan. Un decret în acest sens a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Distincţia i-a fost acordată lui Nicolae Timofti „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova, pentru susţinerea parcursului democratic şi european al Moldovei”. Amintim că la 13 ianuarie 2016, preşedintele Timofti, l-a decorat pe Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii „în semn de profundă gratitudine” pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.
http://adevarul.ro/moldova/politica/nicolae-timofti-decorat-cea-mai-inalta-distinctie-romaniei-1_58411bd75ab6550cb80b43f4/index.html

 

 

 1. Klaus Iohannis, despre decizia UNESCO: Perpetuarea traditiei tesutului covoarelor este o datorie si o onoare pentru pastratorii ei

Presedintele Klaus Iohannis se declara bucuros dupa decizia UNESCO de a include tesutul covoarelor in lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanitatii, chiar de Ziua Nationala, afirmand ca aceasta traditie este o datorie si o onoare pentru pastratorii ei din Romania si din Republica Moldova, potrivit news.ro.

„Sunt bucuros sa aflu ca ieri seara, chiar de Ziua Nationala, la propunerea Romaniei si Republicii Moldova, traditia romaneasca a tesutului covoarelor (scoartelor) populare a fost inscrisa de UNESCO in Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanitatii. A fost astfel recunoscuta valoarea culturala universala a covorului popular romanesc”, a scris presedintele, pe Facebook.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21446087-klaus-iohannis-despre-decizia-unesco-perpetuarea-traditiei-tesutului-covoarelor-este-datorie-onoare-pentru-pastratorii.htm

 

 

 1. Țesăturile de perete specifice României și Republicii Moldova, introduse pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității

Țesăturile tradiționale de perete specifice României și Republicii Moldova au fost introduse joi alături de alte obiceiuri de pe mapamond pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității, cu prilejul Comitetului interguvernamental specializat al UNESCO care se desfășoară în capitala Etiopiei la 1-2 decembrie, conform unui material publicat pe site-ul oficial unesco.org.

https://www.agerpres.ro/cultura/2016/12/02/tesaturile-de-perete-specifice-romaniei-si-republicii-moldova-introduse-pe-lista-reprezentativa-a-patrimoniului-cultural-imaterial-al-umanitatii-12-45-49

 

 1. De Ziua Națională a României, studenții basarabeni din Târgoviște au depus coroane de flori în Piața Tricolorului. Vezi aici mesajele lor de ziua națională:

De Ziua Națională a României, studenții moldoveni din Târgoviște au mers în Piața Tricolorului, unde au depus coroane de flori la mormântul eroilor și au sărbătorit această zi, cu o mare însemnătate pentru ei. Tinerii au transmis, prin intermediul Gazeta Dâmboviței, câteva mesaje de De Ziua Națională a României.

http://www.gazetadambovitei.ro/actual/de-ziua-nationala-a-romaniei-studentii-basarabeni-din-targoviste-au-depus-coroane-de-flori-in-piata-tricolorului-vezi-aici-mesajele-lor-de-ziua-nationala/

 

 1. Mesaj transmis de unioniști la Bruxelles: România și Republica Moldova, o singură națiune, o singură țară

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diasporă, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23598-mesaj-transmis-de-unioniti-la-bruxelles-romania-i-republica-moldova-o-singur-naiune-o-singur-ar.html

 

 1. PMP-iştii brăileni s-au plimbat prin oraş cu un drapel lung de 100 m

„Am înconjurat fântâna arteziană cu tricolorul. Am strigat de Ziua României:  «La mulţi ani români! La mulţi ani România!». Am vrut să marcăm 1 Decembrie într-un alt mod. Să ne arătăm respectul pentru Ziua Naţională a României, pentru valorile şi simbolurile naţionale şi nu doar participând la tradiţionala paradă. Pentru mine şi pentru colegii mei ziua naţională este un moment unic şi am vrut să arătăm că apreciem simbolurile naţionale”, a declarat Nistor.

http://obiectivbr.ro/content/pmp-i%C5%9Ftii-br%C4%83ileni-s-au-plimbat-prin-ora%C5%9F-cu-un-drapel-lung-de-100-m

 

 1. Mesajul unioniștilor, la Bruxelles: România și Republica Moldova, O SINGURĂ NAȚIUNE, O SINGURĂ ȚARĂ

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

http://newsar.ro/mesajul-unionistilor-la-bruxelles-romania-si-republica-moldova-o-singura-natiune-o-singura-tara/

 

 1. Nicolae Timofti: „Nimic nu afectează acum mai mult neutralitatea statului nostru decât armata Federației Ruse”

Semnarea, la Bruxelles, a Acordului ce prevede deschiderea la Chișinău a biroului de legătură NATO constituie un pas important, oportun și semnificativ în contextul modernizării politice a Republicii Moldova și în relațiile sale cu NATO, cu menţinerea statutului de neutralitate a statului, se arată într-un mesaj al preşedintelui în exerciţiu al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

http://infoprut.ro/45976-nicolae-timofti.html

 

 1. Senatorul Viorel Badea, mesaj unionist pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului

Senatorul PNL Viorel Badea a transmis un mesaj unionist tuturor românilor, în contextul Zilei Naţional a României, joi, 1 decembrie.

Într-un video postat pe Facebook, Viorel Badea apare în faţa Columnei lui Traian din centrul Romei, oraş în care locuiesc peste 1,5 milioane de  români.

”Vă doresc tuturor ”La mulți ani” și să purtați cu mândrie România în suflet oriunde vă veți afla, cu speranța că într-o bună zi ne vom regăsi cu toții într-o țară reintregită alături de Basarabia. O țară care să-i încapă pe toți românii onești și responsabili”, a transmis  Viorel Badea.

http://infoprut.ro/45977-video-deputatul-viorel-badea-mesaj-unionist-pentru-romanii-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ