Meşterii populari din România şi Republica Moldova au deschis târg în Muzeul ASTRA

0
127
  1. Meşterii populari din România şi Republica Moldova au deschis târg în Muzeul ASTRA

Peste 120 de meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării şi din Reublica Moldova se află în aceste zile în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde, până marţi, 15 august, iau parte la Târgul Creatorilor Populari din România. Şi-au adus cu ei creaţiile, de la naiuri, la păpuşi, coliere sau broşe din pănuşi de porumb, porturi tradiţionale stilizate şi altele. Unii dintre ei duc mai departe tradiţia din familie, alţii au învăţat în cadrul şcolilor specializate să dea viaţă unor obiecte autentice.

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/mesterii-populari-din-romania-si-republica-moldova-au-deschis-targ-in-muzeul-astra-128248.html

 

 

  1. Producţii din zece ţări, la SIMFEST 2017

„Producțiile vin de la şase televiziuni naționale din România, Rusia, Republica Moldova și Danemarca, patru televiziuni regionale, două televiziuni locale, 11 producători independenți – printre care o elevă și o studentă – din România, Belgia, Olanda, Israel și Republica Moldova, două instituții de presă online, zece case de producție din România, Republica Moldova și SUA, Agenția Națională de Presă Agerpres și cinci universități din România, Iugoslavia, Letonia și Republica Moldova. Pentru prima oară, pe lângă Marele Premiu de 1.000 de euro acordat de organizatori și premiile pe secțiuni, vor fi acordate două premii speciale: Premiul pentru jurnalism european, în valoare de 500 de euro, atribuit de Asociația Ziariștilor Independenți din România AZIR – filiala română a AEJ – și un premiu acordat de Reprezentanța Comisiei Europene în România unui jurnalist român laureat al festivalului, constând în susținerea financiară – 1.000 de euro – a unei călătorii de studiu la sediul Consiliului Europei de la Bruxelles”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Culturale SIMFEST.

http://www.zi-de-zi.ro/2017/08/13/productii-din-zece-tari-la-simfest-2017/

 

 

  1. Elena Robu: Cimitirul Eroilor din Chișinău, transformat în depozit pentru crengi

Cimitirul Eroilor din Chișinău situat pe strada Decebal 17 a fost transmorat într-un adevărat depozit de crengi uscate. Cimitirul a fost lăsat de izbeliște de câteva decenii încoace, astăzi însă el este de nerecunoscut.

„Doar plăcuța de la intrare amintește de faptul că acest loc este un monument istoric”, scrie jurnalista și prezentatoarea emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, Elena Robu.

http://unimedia.info/stiri/foto-elena-robu-cimitirul-eroilor-din-chisinau–transformat-in-depozit-pentru-crengi-137830.html

 

  1. Festivalul cântecului şi dansului popular s-a desfășurat astăzi în satul Bucuria. Cu ce au fost întâmpinați oaspeții

Locuitorii satului Bucuria şi sute de vizitatori s-au prins în horă astăzi, în cadrul unui festival al cântecului şi dansului popular. Evenimentul a adunat mai multe ansambluri şi meşteri populari. Musafirii au fost întâmpinați la intrarea în sat cu pâine si sare. 

http://www.publika.md/festivalul-cantecului-si-dansului-popular-s-a-desfasurat-astazi-in-satul-bucuria-cu-ce-au-fost-intampinati-oaspetii_2977493.html

 

  1. STATISTICI: Cu Dodon în fruntea Președinției, Moldova a ajuns la nivelul Rusiei

Republica Moldova se află pe locul 96 în Indexul Anual al Prosperităţii pe glob (Prosperity Index 2016), un top anual, realizat de Legatum Institute din Londra. În acest an, în tabel sunt incluse 149 cele mai prospere țări din lume, anunță mold-street.com.

http://www.timpul.md/articol/statistici-cu-dodon-in-fruntea-preediniei-moldova-a-ajuns-la-nivelul-rusiei-114788.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ