Mica Unire a fost marcată de sute de tineri în zeci de orașe

1
108
Chișinău | Foto: moldova.org

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 au organizat mai multe acţiuni de marcare a Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 ce au avut loc simultan la Piteşti, Iaşi, București, Timişoara, Botoşani, Balş, Petroșani, Craiova şi în alte oraşe mari din România, și desigur în cea de-a doua capitală românească – Chișinău.

Astfel, voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012, prezenți în mai multe orașe cu drapele naţionale, bannere și cu banderole tricolore au organizat flash mob-uri pentru a sărbători împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, atunci când Alexandru I. Cuza a fost ales domn al Ţării Româneşti.

Membrii și voluntarii Platformei noastre au încins hora unirii, au cântat imnul național și au scandat lozinci unioniste amintindu-le tuturor necesitatea reântregirii naționale prin unirea Republicii Moldova cu România.

Participanții din Chișinău au ales să organizeze flash mob-ul în Piaţa Unirii Principatelor pentru a atenționa încă o dată autoritățile locale privind starea deplorabilă în care se află spaţiul denumit “Piaţa Unirii Principatelor”.

De asemenea, participanții la acțiunile de marcare a Unirii Principatelor Unirii din București au semnalat faptul că monumentul-reper “Kilometrul-0″ din parcul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, pe care sunt trecute toate zonele istorice românești, inclusiv Basarabia și Bucovina, este un monument cu o valoare istorică, un loc simbolic dar care a fost dat uitării și este prea puțin cunoscut.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 au fost prezenți în mai multe orașe românești cu bannere “Basarabia e România” și drapele imense unde au scandat lozinci unioniste și au încins tradiționala horă a unirii.

Pentru mai multe poze de la manifestațiile din 24 ianuarie click aici.

Platforma Civică Acțiunea 2012

1 COMENTARIU

  1. UNIREA O FOST FACUTA DE INAINTASII NOSTRII LA 1918 =Q FOST INTRERUPTA ABUZIV DE REGIMUL SOVIETIC …ACESTA A CAZUT ==deci unirea e gata facuta noi nu trebuie decit sa o luam …se va gasi un presedinte sau un rege autohton care sa aibe in program schimarea formalitatilor…asaca daci basarabi treceti PRUTUL mama voatra patrie va asteapta cu brate deschise si iubitoare…

LĂSAȚI UN MESAJ