Suporterii echipei Dacia au cucerit „Cupa Unirii”

2
66

298291_10201116821944975_1409016292_n Echipele Dacia și Dinamo din Chișinău, împreună cu Băieții Veseli din Iași au învins în cadrul mini-turneului de fotbal „Cupa Unirii”, eveniment cuprins în seria activităților menite să marcheze Ziua Tricolorului.

Suporteri ale echipelor de fotbal de pe ambele maluri ale Prutului, alături de tineri din diferite organizații obștești și politice au demarat o adevărată luptă în vederea cuceririi Trofeului Unirii. Trofeu care a fost câștigat de echipa Dacia în meciul final jucat împotriva celor de la Dinamo. După o victorie decisivă în fața steliștilor, locul trei i-a revenit ehipei din Iași, Băieții Veseli.

Pe fonul scandărilor unioniste, Istrate Bogdan, unul dintre jucătorii echipei din Iași, a declarat că revine cu plăcere ori de câte ori are ocazia la Chișinău, pentru a-și vizita prietenii și a participa alături de ei la diferite acțiuni sportive și nu numai. De asemenea, Bogdan s-a arătat indignat de faptul că frontiera dintre cele două state românești continuă să fie o barieră în calea socializării și cunoașterii reciproce între românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Sergiu Croitor, co-organizatorul turneului de fotbal, a menționat că „deși este la prima ediție, competiția „Cupa Unirii” a avut un real succes, reușind să adune un număr considerabil de tineri ce simt românește, veniți din mai multe localități ale Republicii Moldova, dar și din România”. Astfel, coordonatorii proiectului au precizat că vor continua să organizeze și alte ediții, scopul cărora va fi să adune și mai multe echipe.

Platforma Civică Acțiunea 2012 precizează că mini-turneul de fotbal „Cupa Unirii” reprezintă evenimentul care încheie seria de acţiuni organizate cu ocazia Zilei Tricolorului, sărbătoare instituită în Republica Moldova din anul 2010.

2 COMENTARII

  1. hmmm cand putem orgniza o asemenea competitie in judetul tulcea la niculitel, am dori pe 4 iunie de ziua localittii ca sa marcam 2 evenimente ce ziceti se poate ? o acticitate cat mai placuta ji reusita 😀

LĂSAȚI UN MESAJ