Mihai Eminescu celebrat la Chișinău. | Mesaj de susținere pentru echipa de fotbal a României la postul public de televiziune din Rep. Moldova

0
116

 

  1. Mesaj de susținere pentru echipa de fotbal a României la postul public de televiziune din Rep. Moldova

Știrile sportive de la ora 17:00 și 18:00 de la postul public de televiziune din Republica Moldova au avut și un mesaj subliminal: acestea au fost difuzate de prezentatoarea tv îmbrăcată în tricoul echipei naționale de fotbal a României, în semn de susținere.

Atât buletinul de știri în limba rusă, cât și cel în limba română au fost prezentate în culorile echipei naționale.

http://infoprut.ro/44385-mesaj-de-sustinere-pentru-echipa-de-fotbal-a-romaniei-la-postul-public-de-televiziune-din-rep-moldova.html

 

  1. Moment istoric pentru românii de la EURO! Va avea loc parada fanilor români

Suporterii români au fost prezenți astăzi în jurul orei 13:00 (ora României) la fan zone-ul din Champ de Mars. Acolo au fost întâmpinați de Cabral Ibacka, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu.

Pentru prima dată în istoria unui turneu final se va organiza o paradă a fanilor români, de la ora 14:45, anunță site-ul FRF. Suporterii care au bilet la meciul cu Elveția vor pleca împreună spre stadionul Parc des Princes.

Grupul va fi condus de Cabral și se va deplasa pe o distanță de 3,8 kilometri. Pe parcursul drumului se vor exersa scandările pentru cele 90 de minute ale partidei.

http://www.timpul.md/articol/moment-istoric-pentru-romanii-de-la-euro-va-avea-loc-parada–fanilor-romani-94056.html

 

  1. Deputații români iau exemplul celor de la Chișinău. Și în România ziua de 1 iunie ar putea fi declarată zi liberă

Guvernul României a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sărbătoare legală, devenind astfel zi liberă la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ultimul pas legislativ, astfel încât 1 iunie să poată fi declarată zi liberă şi să fie sărbătorită începând cu 2017, este ca proiectul de lege “„ Iunie, Zi liberă naţională” să treacă de dezbaterea de la Camera Deputaţilor din Parlament.

http://diez.md/2016/06/15/deputatii-romani-iau-exemplul-celor-de-la-chisinau-si-romania-ziua-de-1-iunie-ar-putea-fi-declarata-zi-libera/

 

  1. Dan Stoenescu: Relația cu Republica Moldova este primordială pentru România

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a declarat că prin intermediul acțiunilor pe care statul român le întreprinde pentru Republica Moldova, acesta arată că Republica Moldova reprezintă o prioritate.

Relația cu Republica Moldova este primordială pentru noi și am încercat să o abordăm prin anumite obiective strategice”, a punctat Dan Stoenescu pentru Agerpres. Acesta a ținut să menționeze principalele inițiative și proiecte ale Bucureștiului în relația cu Chișinăul: implementarea spațiului comunicațional comun România – Republica Moldova, proiectele finanțate de DPRRP la nivelul presei și la nivelul mediului asociativ din Republica Moldova, sprijin pentru Mitropolia Basarabiei și tabere în Țară pentru copiii din stânga Prutului. „Practic, arătăm că pentru România, Republica Moldova este o prioritate”, a specificat ministrul pentru românii de pretutindeni.

http://infoprut.ro/44384-dan-stoenescu-relatia-cu-republica-moldova-este-primordiala-pentru-romania.html

 

  1. Ministrul de externe a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, l-a primit astăzi pe ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

La întrevederede, Andrei Galbur a apreciat înalt activitatea ambasadorului Lazurca într-o perioadă de dezvoltare fără precedent a dialogului politic la nivel înalt dintre cele două ţări, de extindere a cooperării sectoriale şi de realizare a unor proiecte concrete cu impact economic şi social major.

http://www.democracy.md/?view=articles&id=11567

 

  1. Mihai Eminescu celebrat la Chișinău

Flori la Bustul poetului, un colocviu la Centrul Academic Internațional „M. Eminescu”, concerte simfonice…

Astăzi, la Chișinău au avut loc mai multe manifestări dedicate poetului Mihai Eminescu, de la a cărui moarte se împlinesc 127 de ani. La bustul poetului a fost organizat un omagiu dedicat operei eminesciene, au avut loc conferințe cu invitați din România, dar și concerte.

http://www.europalibera.org/a/27800852.html

 

  1. Ministrul de Externe de la Bucureşti, Comănescu, şi secretarul de stat francez, Désir, vin mâine la Chişinău

Ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu (foto), și secretarul de stat pentru Afaceri Europene francez, Harlem Désir, au transmis miercuri, înainte de vizita la Chișinău, că vor să ia pulsul dorinței clasei politice de a păstra țara pe cursul european. Totodată, cei doi oficiali europeni au dat asigurări că UE rămâne angajată să sprijine parcursul european al UE.

http://www.jc.md/ministrul-de-externe-de-la-bucuresti-comanescu-si-secretarul-de-stat-francez-desir-vin-maine-la-chisinau/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZiarJurnalDeChisinau+%28Jurnal+de+Chi%C5%9Fin%C4%83u%29

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ