Mihai Ghimpu, cu gândul la Unire! I-a dat în dar premierului Cioloş harta României Mari

0
96

 

  1. Mihai Ghimpu, cu gândul la Unire! I-a dat în dar premierului Cioloş harta României Mari

Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, i-a oferit în dar joi, 25 august, premierului României, Dacian Cioloş, o hartă a României Mari. „O Limbă vorbim, O Naţiune suntem, O Ţară să fim!”, a scris preşedintele PL pe pagina sa de Facebook.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/mihai-ghimpu-gandul-unire-i-a-dat-premierului-ciolos-harta-romaniei-mari-1_57befb675ab6550cb8160e03/index.html

 

  1. În ajun de Ziua Independenţei, Ghimpu insistă pe dispariţia Republicii Moldova

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu renunţă la ideea unirii Republicii Moldova cu România. Principalul liberal al ţării insistă pe dispariţia Republicii Moldova şi contopirea ei cu ţara vecină – România.

http://www.noi.md/md/news_id/89960#close

 

  1. Hai, doamnelor și domnilor politicieni!

M-am bucurat mult să văd că am fost în același gând cu maestrul Petru Bogatu, care a consemnat în ultimul său editorial din Ziarul Național faptul că „e stringentă nevoie de un candidat unionist în alegerile prezidenţiale”, concluzionând:
Opţiunea românească nu mai are nevoie de aluzii şi de o comunicare esopică. Curentul unionist este suficient de puternic şi atractiv ca să intre în lupta politică pe propriile picioare şi cu o voce distinctă.

http://www.timpul.md/articol/hai-doamnelor-i-domnilor-politicieni-96626.html

 

  1. România va susține Republica Moldova în modernizarea sistemului energetic național

România va susţine Republica Moldovca şi în modernizarea sistemului energetic. Declaraţia a fost făcută de ministrul Energiei al României, Victor Vlad Grigorescu în timpul întrevederii de astăzi la Chişinău cu ministrul Economiei Octavian Calmîc.

http://www.publika.md/romania-va-sustine-republica-moldova-in-modernizarea-sistemului-energetic-national_2722511.html

 

  1. România și Republica Moldova bat palma în domeniul justiției. Serviciul de presă al Ministerului Justiției de la Chișinău: „Raluca Alexandra Prună, ministrul Justiției din Republica Moldova”

Un acord bilateral de colaborare între Ministerul Justiției de la București și Ministerul Justiției de la Chișinău va fi semnat vineri. Documentul va viza planul de acțiuni și liniile directoare pentru cooperarea în domeniul justiției pentru 2017 – 2018.

http://infoprut.ro/45022-romania-si-republica-moldova-bat-palma-in-domeniul-justitiei-serviciul-de-presa-al-ministerului-justitiei-de-la-chisinau-raluca-alexandra-pruna-ministrul-justitiei-din-republica-moldova.html

 

  1. România va spori investițiile în R. Moldova

”Româ­nia va încu­raja și alți inves­ti­tori să vină în Repu­blica Mol­dova, în măsura în care refor­mele vor con­ti­nua pen­tru a îmbu­nă­tăți mediul de afa­ceri și va exista o abor­dare con­struc­tivă din par­tea auto­ri­tă­ți­lor”, a decla­rat Dacian Cio­loș.

http://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/romania-va-spori-investitiile-in-r-moldova

 

  1. România sprijină grădiniţele din Republica Moldova

Primul document are în vedere încheierea Programului de cooperare pe 2016 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, care va constitui baza legală pentru acordarea sumei de trei milioane de euro asistenţă financiară nerambursabilă pentru renovarea şi dotare a 80 de grădiniţe din Republica Moldova. Lista grădiniţelor propuse să beneficieze de sprijin financiar a fost stabilită de autorităţile Republicii Moldova. Aceste fonduri se adaugă celor 23 de milioane euro transferate pentru grădiniţe.

http://www.voceavalcii.ro/38238-romania-sprijina-gradinitele-din-republica-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ