Mii de basarabeni au strigat Unire la Chişinău! România este văzută ca unica soluţie

0
167
  1. Marş pentru unire la Chişinău

Potrivit Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în timpul marșului din Chișinău — care s-a desfășurat la monumentul lui Ștefan cel Mare la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei — s-au făcut auzite scandări precum „România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate națională!”

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/video-mars-pentru-unire-la-chisinau-838733

 

  1. Mii de basarabeni au strigat Unire la Chişinău! România este văzută ca unica soluţie

Mii de basarabeni au cerut la Chişinău Unirea cu România. În Republica Moldova singura soluţie pentru criza continuă în care se zbate statul este văzută ca fiind Unirea cu România. Acest lucru s-a întâmplat chiar astăzi, în prima zi a Anului Centenar.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/mii-basarabeni-strigat-unire-chisinau-romania-vazuta-unica-solutie-1_5a22a31e5ab6550cb8c4e796/index.html#

 

  1. Marşul Unirii, omagiu pentru Ziua României, la Chişinău

Un Marş al Unirii a fost organizat astăzi la Chișinău, de mai multe organizaţii unioniste de pe ambele maluri ale Prutului. Acţiunea, la care au participat peste 3 mii de oameni, a marcat Ziua Unităţii Naţionale a tuturor românilor şi a dat startul reîntregirii celor două state româneşti.

http://stiri.tvr.ro/marsul-unirii–omagiu-pentru-ziua-romaniei–la-chisinau_825425.html#view

 

  1. În Chișinău are loc Marșul Unirii. Oamenii scandează „Trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul și Țara Românească”

În Chișinău a avut loc Marșul Unirii. Sute de unioniști, cu steagurile Moldovei și României, au mărșăluit pe străzile capitalei, strigând „Unire” și „Trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

http://unimedia.info/stiri/video-In-chisinau-are-loc-marsul-unirii–oamenii-scandeaza-traiasca–traiasca–moldova–ardealul-si-Tara-romaneasca-143920.html

 

  1. Uniți pentru UNIRE! Unioniștii din Basarabia și-au reconfirmat poziția printr-un marș la Chișinău

Cei care împărtăşesc idealul unirii cu România au participat, astăzi, la un marș, marcând prin această acțiune 99 de ani la unirea din 1 decembrie 1918 și constituirea, ca rezultat, a statului unitar roman. Manifestanții s-au adunat la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Porivit lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, marșul de astăzi este un eveniment pentru a informa cetățenii că anul 2018 este unul dedicat unirii Republicii Moldova cu România. „Vrem să spunem că iubim Republica Moldova, iubim România. Aceste două state trebuie să se unească şi să formeze aceeaşi ţară”, a spus George Simion.

http://www.evzmd.md/actualitate/257-actualitate/67630-uni%C8%9Bi-pentru-unire-unioni%C8%99tii-din-basarabia-%C8%99i-au-reconfirmat-pozi%C8%9Bia-printr-un-mar%C8%99-la-chi%C8%99inau.html

 

  1. 85% din mierea produsă în Republica Moldova ajunge pe piaţa europeană

Subvenţii mai mari şi industrializarea sectorului apicol, asta îşi doresc apicultorii din Republica Moldova reuniţi astăzi la un Forum, organizat la Chişinău.

Apicultorii din România, unde ajunge cea mai mare cantitate din mierea produsă în Republica Moldova, susţin că sectorul are nevoie de modernizare, astfel şi preţul produsului va creşte.

http://tvrmoldova.md/social/video-85-din-mierea-produsa-in-republica-moldova-ajunge-pe-piata-europeana/

 

  1. A fost lansat un volum despre consiliul legislativ al Basarabiei: „Biroul de organizare al Sfatului Ţării/ Republica Democratică Moldovenească”

Un volum despre evoluţia consiliului legislativ reprezentativ al Basarabiei, Sfatul Ţării, a fost lansat în contextul apropierii anului 2018, când este marcat Centenarul Marii Uniri. Lucrarea „Biroul de organizare al Sfatului Ţării/ Republica Democratică Moldovenească”, semnată de Valeriu Popovschi a fost lansată prin efortul comun al Academiei Române,  Muzeului Brăilei „Carol I” şi Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

http://tvrmoldova.md/centenar/republica-democratica-moldoveneasca/

 

  1. Şi la Soroca a fost marcată Ziua Naţională a României

Ziua Naţională a României fost marcată şi la Soroca. Zeci de oameni s-au adunat la biserica din lemn Sfinţii Martiri Brâncoveni pentru aceste eveniment, în pofida timpului ploios. Lăcaşul sfânt a fost construit cu sprijinul Guvernului de la Bucureşti. Tricolorul şi imnul României au însufleţit sărbătoarea.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/video-si-la-soroca-a-fost-marcata-ziua-nationala-a-romaniei/

 

  1. La 99 de ani de la Unire, interpretul basarabean Ion Paladi a lansat piesa „România mea frumoasă”

Premieră de Ziua României. Interpretul basarabean de muzică populară Ion Paladi a lansat astăzi piesa „România mea Frumoasă”.

http://tvrmoldova.md/social/video-la-99-de-ani-de-la-unire-interpretul-basarabean-ion-paladi-a-lansat-piesa-romania-mea-frumoasa/

 

  1. Peste 20 de vasluieni la Marșul Unirii din Chișinău

Din județul Vaslui au plecat spre Chișinău peste 20 de persoane, zece din Bârlad și peste zece din Vaslui.

http://www.vremeanoua.ro/peste-20-de-vasluieni-la-mar%C8%99ul-unirii-din-chi%C8%99inau

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ