Mii de pelerini au venit să se închine la mormântul lui Ştefan cel Mare

0
133

 

  1. Mii de pelerini au venit să se închine la mormântul lui Ştefan cel Mare

Mii de pelerini din toată ţara s-au strâns duminică la Putna, pentru celebrarea voievodului Ştefan cel Mare, 2 iulie fiind ziua trecerii în veşnicie a acestuia.

La sărbătoare au venit şi ministrul de Interne şi comandantul Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, respectiv Mihail Harabagiu, care au fost întâmpinaţi de prefectul Mirela Adomnicăi şi de şeful ISU Suceava, general Ion Burlui. O gardă de militari din Republica Moldova a participat, alături de colegii români, la parada din faţa mănăstirii. La manifestări au ţinut să participe şi militari basarabeni decoraţi cu ordinul Ştefan Cel Mare, după ce au luptat în Afganistan.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/mii-de-pelerini-au-venit-sa-se-inchine-la-mormantul-lui-stefan-cel-mare-foto–217395509.html

 

 

  1. Datoria externă totală a Moldovei se apropie de nivelul de 7 miliarde de dolari

În primul trimestrul al anului 2017 datoria externă brută a Republicii Moldova s-a majorat cu 93,91 milioane de dolari (1,8 miliarde de lei) și a trecut de nivelul de 6,688 miliarde de dolari, relevă date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

http://independent.md/datoria-externa-totala-moldovei-se-apropie-de-nivelul-de-7-miliarde-de-dolari/

 

 

 

  1. Cu ce stat criticat de întreaga lume vrea Dodon să împrietenească Rep. Moldova

Președintele Republicii Moldova a avut vineri o întrevedere cu o delegație din Coreea de Nord, care a venit la Chișinău la invitația șefului de stat.

http://infoprut.ro/47610-cu-ce-stat-criticat-de-intreaga-lume-vrea-dodon-sa-imprieteneasca-rep-moldova.html

 

 

  1. Gala Asociaţiei Studenţilor Basarabeni – 9 ani de la înfiinţare

Pe data de 24 iunie 2017, la Craiova a avut loc un minunat şi important eveniment pentru comunitatea studenţească. Studenţii basarabeni din Bănie au sărbătorit 9 ani de la înfiinţarea lor legală. Acest eveniment a adunat reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti la nivel naţional.

http://www.cvlpress.ro/02.07.2017/gala-asociatiei-studentilor-basarabeni-9-ani-de-la-infiintare/

 

 

  1. A fi de dreapta, fără a fi unionist de facto, e imposibil

După mariajul PD-ist (adică dintre Plahotniuc și Dodon, precum a interpretat – ingenios – Iulius Popa noul sens, la noi, al abrevierii PD), s-a vorbit și scris că actualmente partidele politice de dreapta au fost scoase totalmente din scena politică a RM, sunt la pământ… În acest context, mă tot întreb: dar au existat / există oare cu adevărat la noi partide de dreapta? Și sunt nevoit să-mi răspund la această întrebare mai mult negativ.

Asta pentru că, în condițiile RM, o formațiune politică care pretinde a fi de dreapta (sau de centru-dreapta), are datoria de A FI REALMENTE – necondiționat, și nu doar în vorbe – pe pozițiile unioniste.

http://www.cuvintul.md/article/A-fi-de-dreapta-fara-a-fi-unionist-de-facto-e-imposibil/

 

  1. Trafic îngreunat la vămile Republicii Moldova. La Sculeni timpul de așteptare depășește 2 ore

Trafic îngreunat la vămile Republicii Moldova. Poliția de Frontieră anunță că la ora actuală sunt puncte de trecere cu circulația îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

https://deschide.md/ro/stiri/social/14143/Trafic-%EEngreunat-la-v%C4%83mile-Republicii-Moldova-La-Sculeni-timpul-de-a%C8%99teptare-dep%C4%83%C8%99e%C8%99te-2-ore.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ