Milioane şi milioane vin de la Bruxelles pentru Moldova, pentru dezvoltare, dar preşedintele spune că nu sunt avantaje

0
143
  1. Regizorul Valeriu Jereghi: România poate aduce un ajutor crucial în dezvoltarea cinematografiei din Rep. Moldova

Directorul Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, regizorul Valeriu Jereghi, este ferm convins că România poate aduce un ajutor crucial în dezvoltarea cinematografiei de peste Prut.

Valeriu Jereghi a discutat despre acest aspect într-un interviu pentru Cineuropa.

Anul trecut, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) dibn România şi Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova au semnat un parteneriat instituţional.

http://stirimd.net/?p=11512

 

  1. „Milioane şi milioane vin de la Bruxelles pentru Moldova, pentru dezvoltare, dar preşedintele spune că nu sunt avantaje…”

Deci, perspectivă de dezvoltare nu văd în următorii câţiva ani, perspective de epurare a sistemului din interior tot nu văd. Oamenii au obosit, eu nu-mi imaginez că cineva să iasă în stradă, de exemplu, ca în România, 100.000 de oameni și să ceară schimbări. Şi atunci ne rămâne să ne gândim că poate cumva din afară va veni vreun ajutor.

Este o situaţie de incertitudine foarte mare creată. Şi eu cred că domnul Plahotniuc are multe nopţi nedormite, că el singur nu ştie ce se întâmplă. Partidul lui aşa-zis democrat e muribund şi abia de îl vor mai ridica peste pragul de 6%, dacă vor putea. Pe stânga stă Dodon, ţeapăn, cu bani de la Moscova şi cu structuri peste tot şi cu cei loiali lui, pe care îi interesează mai mult lupta cu drapelele, decât pensiile. Şi el a rămas singur, el nu ştie ce să facă. La ruşi nu poate să o apuce, că acolo pe mulţi i-au închis şi le-au luat averile şi îi rămâne să stea acasă.

http://www.europalibera.org/a/28278096.html

 

  1. Andrei Galbur a discutat cu şeful OSCE despre şcolile cu predare în limba română din stânga Nistrului

Ministrul Afacerilor Externe de la Chişinău, Andrei Galbur, a pledat, în cadrul întâlnirii avute cu preşedintele OSCE, Sebastian Kurz, pentru extindere agendei de negocieri formulată în Protocolul de la Berlin privind conflictul transnistrean.

http://infoprut.ro/46482-andrei-galbur-discutat-cu-seful-osce-despre-scolile-cu-predare-limba-romana-din-stanga-nistrului.html

 

  1. Premii de Excelenţă pentru Românii de Pretutindeni

Ce-a de a II-a ediție a Galei premiilor de Excelență pentru românii din comunitățile istorice și-a desemnat câștigătorii, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Național din București.
Organizat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcția Români din Afara Granițelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, evenimentul a prilejuit recunoașterea contribuției unor personalități ale vieții socio-culturale din cadrul comunităților românești la păstrarea identității naționale, prin promovarea limbii și culturii române în țările de reședință.

http://ziarulprahova.ro/2017/02/premii-de-excelenta-pentru-romanii-de-pretutindeni/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ