Militarii ruşi din Transnistria, somaţi de unionişti să plece

0
150
  1. „Sânge” și „bani murdari” la Ambasada Rusiei din Chișinău; Militarii ruşi din Transnistria, somaţi de unionişti

De ziua Federaţiei Ruse, unioniştii de la Chişinău au organizat un flashmob în faţa Ambasadei ruse în Republica Moldova. Aceşti au adus „sânge” şi „bani murdari” în faţa instituţiei şi au cerut militarilor ruşi din Transnistria să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

„La mulți ani, plecați acasă!” Acesta a fost principalul mesaj transmis de tinerii unioniști militarilor ruşi din Transnistria, cu ocazia Zilei Federației Ruse, în cadrul unui flashmob inedit organizat la Ambasada Rusiei din Chișinău.

http://independent.md/foto-si-video-sange-si-bani-murdari-la-ambasada-rusiei-din-chisinau-militarii-rusi-din-transnistria-somati-de-unionisti/

 

  1. Deportaţii au fost comemoraţi la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu”

Ieri, 11 iunie, istoricul Viorica Olaru-Cemârtan a lansat, în cadrul Bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu”, broșura „Prin Empatie și toleranță spre coeziune – Jurnal de călătorie: Expedițiile Memoriei 2016 în Siberia: provocări și rezultate”. Cartea cuprinde 11 articole despre cei deportați și urmaşii acestora născuţi acolo. Autoarea a fost membru al unui grup format din istorici, jurnalişti şi cineaşti, care vizitat în toamna anului trecut regiunea Irkuţk, Siberia, unde au fost deportați mii de basarabeni. După estimările din „Cartea Memoriei” şi alte investigaţii, în regiunea Irkuţk au fost deportaţi în 1949 circa 6.000 de basarabeni.

http://www.jc.md/deportatii-au-fost-comemorati-la-biblioteca-municipala-b-p-hasdeu/

 

  1. SUA ar putea finanța combaterea propagandei ruse din Rep. Moldova

Congresul Statelor Unite va examina un proiect de lege care prevedere finanțarea cu 250 de milioane de dolari a unui program de combatere a influenței/propagandei ruse în Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe o perioadă de trei ani, începând cu 2018.

Informația a fost făcut publică de către ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, în cadrul unei emisiuni de la postul RTR Moldova.

http://infoprut.ro/47450-sua-ar-putea-finanta-combaterea-propagandei-ruse-din-rep-moldova.html

 

  1. James Pettit: Nu este adevărat că Vlad Plahotniuc este susţinut de SUA

Ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, afirmă că SUA nu-l susţine oficial pe Vlad Plahotniuc, aşa cum ar fi încercat să sugereze unele voci din spaţiul public. Potrivit diplomatului, numele lui Plahotniuc este folosit intenţionat de către unii care spun că preşedintele PDM e sprijinit de americani, cu toate că şi alţi politicieni moldoveni întreprind vizite peste Ocean.

http://adevarul.ro/moldova/politica/james-pettit-nu-adevarat-vlad-plahotniuc-sustinut-sua-1_593cf11b5ab6550cb8021b1e/index.html

 

  1. Şalaru: Există pericolul ca Moldova să fie expusă unui asalt dur, ce are ca scop revenirea la statutul de colonie rusă

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, consideră că procesul de unificare a dreptei naţionale trebuie continuat, în vederea creării unei forţe politice capabile să se opună provocărilor la care Republica Moldova este supusă de către Rusia, prin intermediul lui Igor Dodon.
„Procesul de unificare al dreptei naţionale trebuie continuat şi fac apel la toţi unioniştii să depăşim orgoliile personale, să trecem peste animozităţile care ne-au divizat şi să punem cu toţii umărul la crearea unei forţe politice, capabile să facă faţă provocărilor la care Basarabia este supusă astăzi de Rusia prin intermediul lui Igor Dodon”, a subliniat fostul ministru al Apărării pe pagina sa de Facebook.

http://adevarul.ro/moldova/politica/Salaru-exista-pericolul-moldova-expusa-unui-asalt-dur-scop-revenirea-statutul-colonie-rusa-1_593e55695ab6550cb8103641/index.html

 

  1. MESAJUL lui Igor DODON de Ziua Rusiei. DOCUMENT

Pe 12 iunie este marcată Ziua Rusiei, prilej cu care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe Vladimir Putin şi toată suflarea rusă.

În mesajul de felicitare, Igor Dodon și-a exprimat speranța că legăturile interstatale dintre Republica Moldova și Rusia vor fi reconstruite.  ”Adresez felicitări  cu ocazia Zilei Rusiei președintelui Federației  Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, tuturor rușilor, inclusiv cetățenilor Rusiei care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de pe Facebook.

http://evz.ro/mesajul-lui-dodon-de-ziua-rusiei.html

 

  1. Creatorii jocului „Balena Albastră”, arestați

Jocul Balena Albastră este cunoscut în aproape toată lumea drept un joc online periculos, ce a făcut numeroase victime în Rusia, ţară de origine, dar şi în alte ţări, precum Republica Moldova, Ucraina, Belarus şi, recent, România.

Autorităţile din Rusia au reuşit însă, recent, să-l prindă pe „creierul” din spatele sinistrului joc, potrivit Observator TV.

Potrivit Daily Mirror, bărbatul suspectat că ar fi creierul din spatele jocului bolnav Balena Albastră, a fost arestat de poliţie.

http://independent.md/creatorii-jocului-balena-albastra-arestati/

 

  1. Procedurile de import în Republica Moldova vor fi simplicate

Procedurile de import în Republica Moldova, pentru investitorii străini şi locali, vor fi simplicate. Decizia a fost luată după ce un investitor străin a solicitat Guvernului simplificarea procedurilor de investiții pe piața internă și minimalizarea actelor normative la introducerea în țară a produselor din import. 

http://www.publika.md/procedurile-de-import-in-republica-moldova-vor-fi-simplicate_2971476.html

 

  1. Reprezentanții mai multor firme din județ, prezenți la Forumul Internațional de Afaceri din Republica Moldova

Reprezentanții mai multor firme din județ au participat la Forumul Internațional de Afaceri ”Investiții și oportunități de colaborare”, desfășurat în municipiul Bălți, al doilea centru urban din Republica Moldova. Pe lângă autorități locale și centrale din țara vecină, la cel mai mare eveniment economic organizat vreodată în zona de nord a republicii au fost prezenți aproximativ 300 de agenți economici, inclusiv din România, Federația Rusă, Letonia, Turcia și Bosnia-Herțegovina, precum și reprezentanți ai Uniunii Europene.

Prezent la eveniment, președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin, a subliniat importanța dezvoltării unor afaceri în Republica Moldova, o țară care are o legislație bine pusă la punct din acest punct de vedere.

http://estnews.ro/2017/06/12/reprezentantii-mai-multor-firme-din-judet-prezente-la-forumul-international-de-afaceri-din-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ