Ministerul de Externe şi societatea civilă au semnat un document de colaborare pentru integrarea europeană a Moldovei

0
65

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a semnat miercuri un memorandum de cooperare pentru integrarea europeană cu Organizaţiile Societăţii Civile din Republica Moldova.

Semnatarii documentului au convenit să colaboreze în procesul implementării documentelor bilaterale între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi pentru realizarea obiectivului strategic al Republicii Moldova – integrarea europeană.

Documentul stabileşte un mecanism de colaborare calitativ nou şi prevede schimbul de informaţii în realizarea politicii de integrare europeană a Moldovei, planificarea şi realizarea unor evenimente comune, precum şi promovarea instruirii prin organizare de semninare, cursuri şi burse de studii în domeniul integrării europene.

Viceprim-ministrul Andrei Stratan, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a accentuat în debutul ceremoniei importanţa corelării eforturilor autorităţilor administraţiei publice şi societăţii civile în vederea realizării obiectivelor strategice de interes naţional.

La rândul său, Igor Boţan, directorul Asociaţiei ADEPT, a menţionat că Memorandumul este o formalizare a cooperării în domeniul integrării europene cu MAEIE, care a început activ în noiembrie 2005, prin intermediul consultărilor şi schimbului de opinii la nivel de experţi în procesul de realizare a obiectivelor Planului de Acţiuni RM-UE. El a menţionat necesitatea extinderii cooperări şi cu alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale care de multe ori reacţionează mai puţin activ la propunerile de cooperare din partea societăţii civile.

Memorandumul a fost semnat de 23 de organizaţii neguvernamentale, alianţe, reţele şi foruri. Totodată, MAEIE anunţă că documentul este deschis spre semnare pentru toate organizaţiile societăţii civile din Republica Moldova care doresc să sprijine şi să asiste autorităţile moldoveneşti în procesul de realizare a obiectivului de integrare europeană.

http://www.basa.md/?c=news&id=314475#314475

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ