Ministerul Justiţiei a aplicat un nou sechestru pe şapte conturi ale primăriei Chişinău

0
104

Dorin Chirtoaca
Departamentul executoriu al Ministerului Justiţiei (MJ) a emis un nou act, al patrulea la număr, prin care se dispune blocarea prin sechestru a şapte conturi ale primăriei Chişinău, inclusiv a celui disponibil pentru achitarea salariilor funcţionarilor publici, transmite Jurnal de Chişinău Anunţul a fost făcut astăzi, 6 octombrie, în cadrul şedinţei operative de la primărie. Sechestrul a fost aplicat din data de 1 octombrie pe suma de 26 milioane de lei. „Acum primăria nu poate nici măcar să achite factura de plată pentru curentul electric”, a declarat şefa Direcţiei juridice a primăriei Diana Gurschi, citată de jurnal.md.

Drept motiv pentru aplicarea sechestrului a servit neexecutarea documentelor executorii, eliberate în baza hotărârilor judecătoreşti, inclusiv ale CEDO, începând cu anul 1995. În total, s-au acumulat 139 de titluri executorii, asta însemnând 139 de apartamente, echivalentul a şapte milioane de dolari, care n-au fost repartizate de toate administraţiile anterioare, timp de 13 ani, reprezentanţilor poliţiei, procuraturii şi ai instanţelor de judecată.

Edilul capitalei crede că ultima acţiune întreprinsă împotriva primăriei are un scop anume. „Cred că se doreşte să fim în incapacitate de a pregăti şi a desfăşura manifestările cultural-artistice dedicate hramului Chişinăului şi să nu putem primi şi caza delegaţiile străine. Până acum, niciodată nu s-a ajuns la sechestrul contului unor direcţii separate. Până la urmă, Consiliul Municipal nu îndeplineşte decizia judecăţii, dar nu ştiu de ce se blochează direcţiile primăriei”, a opinat Dorin Chirtoacă, citat de Jurnal de Chişinău.

Potrivit Jurnal de Chişinău, primarul general insistă ca toate acţiunile, dedicate hramului, să se desfăşoare conform planului elaborat. „Hramul Chişinăului trebuie să aibă loc. În eventualitatea în care conturile vor fi şi în continuare blocate, fiecare subdiviziune să-şi asume responsabilitatea pentru primirea câtorva delegaţii. Participanţilor, în calitate de agenţi economici, trebuie să le trimitem scrisori de garanţie că, în cazul în care îşi asumă anumite responsabilităţi, le vom întoarce banii ulterior”, a opinat Dorin Chirtoacă.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=7714

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ