Ministerul român de externe a solicitat oficial informaţii despre presupuse încălcări privind eliberarea vizelor

0
79

Ministrul Afacerilor Externe din România, Adrian Cioroianu, se arată nemulţumit de faptul că nu este anunţat din partea autorităţilor R.Moldova în legatură cu presupuse încălcări privind eliberarea vizelor la ambasada României de la Chişinău.

Potrivit agenţiei Mediafax, ministrul „regretă faptul că până în acest moment nu a primit o comunicare oficială din partea autorităţilor R.Moldova în legatură cu presupuse încălcări ale reglementărilor în vigoare privind eliberarea vizelor la Ambasada României la Chişinău, anunţate, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul român de externe a solicitat părţii moldovene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi Ambasadei României la Chişinău, detalii privind cele prezentate în cadrul conferinţei de presă din 17 august curent. Cioroianu a cerut, printr-o notă verbală, explicaţii referitoare la informaţiile potrivit cărora un diplomat român la Chişinău ar fi fost acuzat de luare de mită.

Reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că înalt funcţionar din cadrul Ambasadei României la Chişinău este suspectat că ar fi facilitat eliberarea vizelor române pentru cetăţenii moldoveni, deşi a refuzat să precizeze care este numele acestei persoane în interesul anchetei.

Potrivit MAI, solicitările pentru viză ar fi prezentate diplomatului de către şefa Serviciului management din cadrul Filarmonicii Naţionale, Agnesa Rusu. Ea este suspectată de perfectarea ilegală a legitimaţiilor de dansatori sau cântăreţi din cadrul Filarmonicei pentru solicitanţii de vize.

Poliţia afirmă că, pentru perfectarea vizelor în regim de urgenţă, Agnesa Rusu primea de la solicitanţi sume de 200-300 de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ