Ministrul de Externe al României s-a întâlnit cu reprezentantul UE pentru Moldova

0
55

Ministrul Afacerilor Externe al Românei, Adrian Cioroianu, a avut o întrevedere, cu ambasadorul Kalman Mizsei, reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru R. Moldova. Potrivit presei româneşti, discuţiile s-au concentrat pe evaluarea cadrului şi contextului general în care se construieşte, în prezent, relaţia dintre UE şi R. Moldova.

În cadrul întrevederii, părţile au abordat semnificaţia şi implicaţia extinderii UE pâna la frontierele R. Moldova, asupra oportunităţilor pe care aderarea României la UE le deschide pentru consolidarea dialogului dintre Bruxelles şi Chişinău. Partea română a reiterat sprijinul necondiţionat pentru eforturile sincere ale R. Moldova de apropiere de Uniunea Europeană.

Ministrul Adrian Cioroianu şi Reprezentantul Special Kalman Mizsei au analizat, de asemenea, şansele reluării negocierilor în format 5+2 dedicate soluţionării problemei transnistrene, întrerupte de mai bine de un an. A fost acordată atenţie evoluţiilor recente în procesul de reglementare a problemei. Ministrul Adrian Cioroianu a evidenţiat necesitatea identificării în mod transparent a unei soluţii durabile şi echitabile, care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20597&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=56

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ