Ministrul Turismului de la Bucureşti îi îndeamnă pe basarabeni să redescopere România

0
180
  1. Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall, care se află la Chişinău cu ocazia participării la şedinţa Comisiei interguvernamentale Republica Moldova–România pentru Integrare Europeană. Premierul a informat oficialul despre ultimele evoluţii din Republica Moldova, inclusiv despre agenda ambiţioasă de reforme a Guvernului şi despre determinarea fermă a Executivului de a implementa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

http://www.moldpres.md/news/2017/05/19/17003781

 

 

  1. Eugen Tomac despre amânarea asistenței financiare a UE: „Este o decizie înțeleaptă”

„Faptul că Bruxellesul a cerut guvernului Republicii Moldova să ţină cont de anumite aspecte ce ţin de reforme interne, profund necesare, care să credibilizeze Republica Moldova în ochii partenerilor europeni, cred că semnalul dat este unul cât se poate de serios şi trebuie să pună pe gânduri decidenţii de la Chişinău”, spune politicianul român într-un interviu pentru Europa Liberă.

http://independent.md/eugen-tomac-despre-amanarea-asistentei-financiare-ue-este-o-decizie-inteleapta/

 

 

  1. Ana Birchall: România, cel mai puternic partener pentru Republica Moldova

Ana Birchall a reiterat susţinerea acordată de România pentru parcursul european al Republicii Moldova, subliniind că „România a demonstrat consecvenţă în angajamentul de a sprijini Republica Moldova pe calea reformelor şi a integrării europene”. ”România rămâne cel mai puternic partener al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a arătat Birchall.

https://www.dcnews.ro/ana-birchall-romania-cel-mai-puternic-partener-pentru-republica-moldova_543354.html

 

 

  1. Cetateni fara cetatenie: Povestile incredibile ale miilor de romani aflati la mana ministrului Justitiei

„E vorba despre tineri basarabeni care au acte romanesti – certificate de nastere, buletin de identitate, pasaport – pe care le-au obtinut in vremea cand erau minori. Au CNP romanesc, cum avem si noi, pentru ca parintii au redobandit cetatenia romana. Doar ca, odata ce au devenit majori, cand le expira actele si se duc sa le reinnoiasca (pasaportul, buletinul) li se spune ‘Nu, voi nu sunteti cetateni romani si nu putem sa va eliberam actele'”, a explicat pentru Ziare.com George Simion, liderul Platformei unioniste Actiunea 2012.

http://www.ziare.com/europa/moldova/cetateni-fara-cetatenie-povestile-incredibile-ale-miilor-de-romani-aflati-la-mana-ministrului-justitiei-1466282

 

 

  1. Unioniștii sar în ajutor

„O casă pentru o luptătoare!” este genericul sub care unioniștii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru un caz social din Republica Moldova. 

http://infoprut.ro/47260-unionistii-sar-ajutor.html

 

 

  1. Ministrul Turismului de la Bucureşti îi îndeamnă pe basarabeni să redescopere cele mai frumoase destinaţii turistice din România

„Activitatea turistică în România se dezvoltă de la an la an, calitatea creşte, ceea ce ne bucură foarte mult, iar începând din 2017 statul oferă o importanţă majoră acestui domeniu. Îi îndemn pe basarabeni să cunoască România pentru că sunt multe lucruri care ne leagă. Şi cei de peste Prut trebuie să vină să trăiască poveastea în România, să descopere frumuseţea de peste Prut, poate mulţi deja au descoperit-o”.

 

http://tvrmoldova.md/social/ministrul-turismului-din-romania-indeamna-basarabenii-sa-redescopere-cele-mai-frumoase-destinatii-turistice-din-romania/

 

 

  1. Mărturii cutremurătoare despre anii foametei / „Cel mai sfânt aliment de pe masă este pâinea!”

Asociaţia Studenţilor Basarabeni şi Asociaţia Studenţilor Timoceni, ambele din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi cotidianul regional „Cuvântul Libertăţii”, au organizat, ieri, o nouă dezbatere, cea de-a treia, din proiectul „Redescoperim istoria împreună”. Studenţii basarabeni au adus în atenţia publicului momente triste şi mărturii cutremurătoare din timpul foametei din anii 1946 şi 1947, iar tinerii din Timoc au elogiat personalitatea lui Sandu Timoc, care şi-a pus amprenta pe destinul comunităţii de români din Valea Timocului.

http://www.cvlpress.ro/19.05.2017/marturii-cutremuratoare-despre-anii-foametei-cel-mai-sfant-aliment-de-pe-masa-este-painea/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ