Mişcarea „Acţiunea Europeană” va comemora 89 de ani de la făurirea Statului naţional Român

0
76

Mişcarea „Acţiunea Europeană” (MAE) va comemora împlinirea a 89 de ani a Statului naţional Român prin organizarea Recitalului de cântece şi poezii consacrate Marii Uniri a Românilor – 1 decembrie 1918. 

Anatol Petrencu, preşedintele MAE a declarat pentru Info-Prim Neo că 1 decembrie este o zi deosebită în istoria românilor pentru că la această dată, în 1918, ultima regiune populată de români – Transilvania s-a unit cu Patria Mamă – România.

Potrivit lui, scopul organizării evenimentului este de a păstra vie memoria acelor evenimente şi reprezintă un omagiu adus celor care au realizat Marea Unire, precum şi un mesaj pentru tânăra generaţie. Petrencu a accentuat că acest eveniment nu este sărbătorit îndeajuns în R. Moldova, ceea ce nu este corect. Ar fi bine ca statul, prin intermediul Ministerului Educaţiei şi Tineretului, a preşedinţiei să se implice în comemorarea acestor evenimente, a declarat el.

Recitalul se va desfăşura în incinta Centrului Ginta Latină, vineri, 30 noiembrie cu începere de la ora 16.00.

Preşedintele Asociaţiei Istoricilor din Moldova, Gheorghe Palade va prezenta o scurtă comunicare referitor la evenimentele de atunci. Elevi de la liceul „Vasile Alecsandi” vor veni cu poezii şi cântece. De asemenea vor evolua cântăreaţa Maria Sarabaş şi ansamblul „Catharsis”. 

Sursa: info prim

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ