Miscarea „Actiunea Europeana” va sustine un candidat unic al opozitiei la postul de primar general al capitalei

0
66

Miscarea „Actiunea Europeana” (MAE) va sustine un candidat unic al opozitiei la postul de primar general al capitalei, daca acesta va fi o personalitate sau va avea votul de incredere al celorlalte formatiuni, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele MAE, Anatol Petrencu, a declarat, luni, 26 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca, desi s-a constituit la 22 octombrie 2006, formatiunea inca nu a fost inregistrata de Ministerul Justitiei (MJ), sub pretextul depistarii unor semnaturi false, chiar daca formatiunea a actionat MJ in judecata si a obtinut, la 13 februarie, castig de cauza la Curtea de Apel. Totodata, spune Petrencu, la indicatia Procuraturii Generale organele de politie intimideaza membrii formatiunii.

Liderul MAE spune ca evolutia evenimentelor din jurul formatiunii este nu numai o incalcare a dreptului la asociere, dar si incalcarea dreptului de participare in scrutinul electoral.

Tinand cont de situatia creata, spune sursa citata, MAE a decis sa mearga in alegeri pe alte cai. Membrii formatiunii vor candida in calitate de concurenti independenti. „Consiliul National al MAE a permis membrilor sai sa foloseasca sigla oricarui partid de dreapta, gata sa accepte membrii MAE in cursa electorala. Cat priveste alegerea primarului general al capitalei, sustine Petrencu, MAE este gata sa sustina candidatura aleasa de celelalte formatiuni democratice.

Printre personalitatile demne de a concura pentru functia de primar al capitalei, Petrencu i-a nominalizat pe Eugen Doga, Veaceslav Ionita, Nicolae Dabija, Valeriu Lazar, Nicolae Tau. In situatia in care formatiunile de opozitie nu vor ajunge la un numitor comun, MAE isi rezerva dreptul sa ia decizii proprii.

La moment, numarul membrilor Miscarii „Actiunea Europeana” este de 10 mii de oameni.

Info-Prim Neo

sursa:http://www.azi.md/print/43727/Ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ