Miting în favoarea retransmiterii TVR în Moldova

0
58
Miting pro-TVR
TVR era unul dintre posturile cu acoperire naţională în Moldova

Un miting de protest faţă de sistarea retransmiterii postului de televiziune TVR 1 în Republica Moldova a avut loc la Chişinău.

La manifestaţie au participat jurnalişti, reprezentanţi ai mai multor partide de opoziţie, ai societăţii civile, dar şi simpli cetăţeni.

Cei aproximativ 150-200 de participanţii la manifestaţie au adoptat o declaraţie în care se spune „abuzul şi fărădelegea împotriva postului TVR 1 se înscriu în şirul de ilegalităţi pe care autorităţile statului le comit cu scopul de a strâmtora din ce în ce mai mult spaţiul public de dezbateri, pentru a limita la minim sursele de informare, pentru a elimina pluralismul de opinii şi libertatea de exprimare a cetăţenilor.”

Presedintele Uniunii Jurnaliştilor „Mediasind”, Valeriu Saharneanu, unul dintre organizatorii manifestaţiei a afirmat că sistarea retransmiterii postrului TVR 1 în Republica Moldova ar fi un atac direct la adresa interesului public.

„Sistarea difuzării pe teritoriul Republicii Moldova a postului TVR 1 a fost o ilegalitate crasă şi lucrul acesta încununează, de fapt, un şir de ilegalităţi pe care le-a provocat guvernarea comunistă în aceşti ani,” spune Valeriu Saharneanu.

TVR1 făcea parte din cele trei posturi de televiziune, alături de Moldova 1 şi de postul rusesc ORT, care aveau frecvenţă naţională.

Retransmiterea sa pe teritoriul Republicii Moldova a fost sistată la sfârţitul lunii septembrie a.c. pe motiv că nu s-a reuşit încheietea unui nou contract cu Societatea Română de Televiziune , iar cel vechi expirase pe 15 iunie a.c.

Sursa: BBC

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ