Mititelu împotriva zidului dintre români

0
86

mititelu basarabia
Adrian Mititelu consideră nefondat memoriul depus de Pandurii împotriva lui FC Vaslui. Patronul Craiovei spune că mijlocaşul vasluian Denis Zmeu, născut în Republica Moldova, la Chisinau, ar trebui considerat cetăţean român şi nu extracomunitar!

„Zmeu nu cred că se pune problema să nu fie considerat cetăţean român. Conform Constituţiei României, orice persoană născută în teritoriile româneşti actuale sau cele istorice este român de drept! Nu cred că graniţa artificială impusă de Stalin în ’40 ar trebui să-i ia dreptul lui Zmeu de a fi român. Faptul că nu are paşaport românesc este o chestie de formă, fondul e că el e român. FRF şi LPF ar trebui să facă un pas istoric şi să considere că toţi jucătorii născuţi între Nistru şi Prut, dar şi în Bucovina, regiune care se află sub gheara Ucrainei, să fie asimilaţi ca şi români.
Ar fi o palmă morală pentru toţi politicienii noştri, care nu au făcut nimic pentru românii de peste graniţe”, a declarat azi Adrian Mititelu pentru craiovamaxima.ro.

Cazul „Pandurii vs. FC Vaslui”
Pandurii reclamă la Comisia de Disciplină faptul că la partida cu FC Vaslui, din etapa a 32-a, galben-verzii au folosit şase jucători extracomunitari: Jovanovici, Bukvici, Zmeu, N’Doye, Ljubinkovici şi Temwanjera. “Porumboiu mi-a spus că moldoveanul Zmeu are şi cetăţenie română, dar vom vedea ce vor decide cei de la Comisia de Disciplină!”, a spus preşedintele Pandurilor, Marin Condescu. “Senegalezul N’Doye are şi paşaport portughez, aşa că nu îmi fac probleme”, a explicat patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu. Dacă vor pierde la “masa verde” meciul cu Pandurii, galben-verzii vor rata participarea în Intertoto în favoarea Oţelului, informează azi Gazeta Sporturilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ