Mitropolia Basarabiei ar putea fi vizitata de Patriarhul Bisericii Romane.

0
60

Dupa mai mult de 70 de ani, Mitropolia Basarabiei ar putea fi vizitata de un Patriarh al Bisericii Romane in cazul in care crestinii din R. Moldova vor subscrie unei invitatii adresate Prea Fericitului Parinte Teoctist de a vizita Mitropolia Basarabiei cu ocazia implinirii a 15 ani de la reactivarea acesteia. Un apel in acest sens a facut catre enoriasii sai Mitropolia Basarabiei, transmite Info-Prim Neo.
Potrivit surselor din cadrul Mitropoliei, un numar important de parohii si comunitati ale Mitropoliei Basarabiei deja si-au exprimat dorinta sa-l aiba ca oaspete pe Prea Fericitul Parinte. Vizita este preconizata de a nu avea alt caracter decat cel canonic, fiind acordata doar credinciosilor si clerului Mitropoliei Basarabiei, fara participarea autoritatilor politice. Se presupune ca Patriarhul Teoctist va consulta opinia Mitropolitului, preotilor si credinciosilor Mitropoliei Basarabiei privind dialogul cu Patriarhia rusa in problema jurisdictiei canonice din R. Moldova.

Patriarhul Teoctist Arapasu are 92 de ani, este nascut pe malul Prutului, in judetul Botosani.

Mitropolia Basarabiei este una dintre cele 6 scaune episcopale romanesti de peste hotare si singura eparhie a Patriarhiei care nu a fost vizitata de Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ