Module din cadrul ȘCAR Soroca, 27 – 29 iulie

1
89

Școala de cultură și afirmare românească are drept scop pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

 

Obiectivele proiectului:

 • Instruirea a 40 de tineri cu privire la subiecte controversate din istoria neamului;
 • Pregătirea viitorilor lideri în promovarea ideii naționale;
 • Creșterea gradului de coeziune între tinerii ce împărtășesc același ideal.

Module prevăzute în cadrul proiectului:

Comunicare și PR. Cursul are în vedere îmbunătățirea abilităților de comunicare și de relaționare a tinerilor ca viitori lideri de opinie, dar și pregătirea acestora în ceea ce privește gestionarea relațiilor cu presa (elaborarea și emiterea unui comunicat de presă, realizarea unei conferințe de presă, interviuri și participări la emisiuni).

Academia curajului este un training pentru însuşirea tehnicilor de filmare, editare şi difuzare a filmelor, în concordanță cu promovarea şi încurajarea respectării drepturilor omului.

New Media. În cadrul cursului tinerii vor afla care sunt formele inovatoare de interacțiune dintre oameni și tehnologie, cum pot fi folosite instrumentele de comunicare în mod creativ pentru a îndeplini nevoile elementare de informare, comunicare și relaționare. Partea aplicativă a cursului va consta în crearea de bloguri unioniste având unele răspunsuri la întrebările: cum să apar cât mai sus în indexarea google, cum să devin citit, ce e bine și ce nu de scris.

Spiritualitate românească. Cursul are în vedere prezentarea unor exemple veritabile de rezistență din istoria neamului, caracterizarea colectivității umane din punct de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii românești.

Românism versus moldovenism. Existența disputei dintre forțele politice, dar mai nou și din cadrul societății civile legată de identitatea etnică și statală necesită o serie de argumente din partea noastră ca viitori lideri pentru unire. Cursul dat va pune punctele pe i și va aduce o claritate în ceea ce privește metodele de promovare a adevărului.

Modele din trecut de reunificare. Curs analitic cu privire la experiența și drumul dus de către alte state de-a lugul timpului pentru înfăptuirea idealului național de unificare. La finele cursului, tinerii vor fi capabili să identifice modelul după care s-ar putea conduce cele două state românești pentru reînfăptuirea unirii.

Studiu de caz: unificarea Germaniei. Calea parcursă de Germania spre unificare este cea mai apropiată situației actuale a românilor. Studiul de caz va prezenta acele momente de cotitură din istoria Germaniei care au dus la înfăptuirea unirii și similitudinile ce pot fi sesizate în istoria românilor.

Activism civic. Istoricul activismului patriotic pe parcursul ultimilor ani, structura și modul de funcționare a unui grup de acțiune, stabilirea obiectivelor în cadrul acțiunilor desfășurate și a modului propriu-zis in care acestea pot fi atinse. Activitati practice.

Management de proiect. Cursul are în vedere întelegerea conceptului de management de proiect; dezvoltarea abilitaţilor de planificare a resurselor în cadrul unui proiect; dezvoltarea abilitaţilor de monitorizare şi evaluare a unui proiect; dezvoltarea abilitaţilor de evaluare a riscului în cadrul unui proiect, dar și unele aplicații practice cu privire la scrierea de proiecte.

1 COMENTARIU

 1. MPORTANT:
  ———————————-
  Dacă doriţi să cunoaşteţi Istoria Divină a provinciei noastre,
  enigmele şi paradigmele ei ,
  studiaţi cărţile astrologului Titi Paladi:

  – „Astro-Destinul Moldovei”,
  – „Dragonul”,
  – „Moldova Cosmică”
  ——————————————————————–
  le puteti gasi
  la agentia: „Poşta Moldovei”, la agentia” Moldpresa”
  si la librariile „PRO NOI” din Chisinau si din alte localitati din Moldova de Est.
  ——————————————————————————————————————–
  N.B.
  21 decembrie 2012: sfârsitul ACESTEI lumi ?

  cititi dosarul:
  „Problema intervenţiei extraterestre
  în contextul actual al omenirii” – (XXV)
  de profesor yoga Dan Bozaru

  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7203
  ————————————————————————————————-
  P.S.
  ” EXCLUSIV: MARILE SECRETE ALE ZEULUI SOARE”
  revista „Basarabia Literara”, August 2012
  http://basarabialiterara.com.md/?p=12958

  ADDENDUM:
  ————————-
  O preluare de profetie carpatina:
  ——————————————————————
  „Mai târziu, la alegerile din 2014, vom alege la conducerea ţării
  un moldovean de peste Prut.
  El va fi Omul Providenţial, care va salva România
  şi o va duce în fruntea statelor pământene.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu ! ”
  / Aeleden, 9 iulie 2011 /

LĂSAȚI UN MESAJ