Moise Guran: „De ce să facem Unirea? Pentru că Basarabia este țara noastră. Atât e de simplu”

0
105
  1. Moise Guran: „De ce să facem Unirea? Pentru că Basarabia este țara noastră. Atât e de simplu”

Încă o dată, imaginează-ți că fratele tău e în lanțuri, înfometat, neîngrijit, iar tu te uiți superior la el și îl întrebi… ce vrei băăă! Brânza e pe bani!

Cum s-ar putea face Unirea?

Și aici răspunsul e relativ simplu. Sau, cel puțin, ar trebui să fie, pentru o țară cu experiența de integrare europeană a României. Pilda cu frate, frate, dar brânza e pe bani, suportă un al treilea răspuns decât e pe bani, nu-i pe bani.

http://infoprut.ro/45641-moise-guran-de-ce-sa-facem-unirea-pentru-ca-basarabia-este-tara-noastra-atat-e-de-simplu.html

 

  1. Maia Sandu este susținută de oamenii de creație, de artă, de știință, cultură și educație

Oamenii de creație, de știință, cultură, artă și din domeniul educației fac un apel către cetățeni R. Moldova pentru ca în turul II al alegerilor prezidențiale să o susțină pe Maia Sandu, transmite CURENTUL.

În apelul lor, aceștia îi îndeamnă pe alegători să se miște „spre lumină” și să aleagă să construiască o societate bazată pe respectul legilor.

http://curentul.md/stiri/maia-sandu-este-sustinuta-de-oamenii-de-creatie-de-arta-de-stiinta-cultura-si-educatie.html

 

  1. Vasile Grozavu: „Atât timp cât Anatol Șalaru este ministru al Apărării, Dodon nu va fi nici președinte, nici comandant suprem al forțelor armate”

Un scrib de la o publicație rusească având apendice moldovenesc de-al lui Kirikă Lucinschi, ironizează, afirmând că Anatol Șalaru  este spion japonez, de vreme ce i-a recomandat lui Dodon să persevereze, astfel că după ce  a recunoscut anexarea Crimeii, să continue cu Abhazia și Osetia de Sud, iar mai apoi să ajungă la insulele Kurile japoneze, ocupate de ruși.

Vă imaginați cumva că Dodon poate ajunge președinte care să o facă pe Comandantul Suprem al Forțelor Armate, președintele Consiliului Suprem de Securitate? Vă imaginați cumva că Anatol Șalaru, ministrul liberal al apărării, îl va iniția pe acesta în secretele militare ale forțelor noastre armate? Niciodată.

http://infoprut.ro/45648-vasile-grozavu-atat-timp-cat-anatol-salaru-este-ministru-al-apararii-dodon-nu-va-fi-nici-presedinte-nici-comandant-suprem-al-fortelor-armate.html

 

  1. Veteranii războiului de pe Nistru o susţin pe Maia Sandu

Veteranii războiului de pe Nistru şi structurilor de forţă din ţară susţin candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, la alegerile prezidenţiale. Veteranii spun că Maia Sandu este singura şansă pentru viitorul european al Republicii Moldova, scrie Jurnal.md.

http://www.jc.md/veteranii-razboiului-de-pe-nistru-o-sustin-pe-maia-sandu/

 

  1. Alegeri Republica Moldova. Tinerii care votează în România vor beneficia de transport gratuit în ziua alegerilor

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care tinerii din Republica Moldova care vor vota în România vor beneficia de bilete de tren gratuite în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„E o măsură menită să ofere posibilitatea tinerilor din Republica Moldova, veniţi să studieze în România, să îşi exercite acest drept de vot. E o chestiune de principiu şi un semnal pe care dorim să îl dăm — dreptul la vot e unul fundamental, o responsabilitate şi o dovadă de implicare civică“, a declarat Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Iolu a mai spus că tinerii vor avea gratuitate la biletele de tren dus-întors în perioada 12 — 13 noiembrie, „către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, anume Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova“.

http://adevarul.ro/news/politica/alegerii-republica-moldova-tinerii-voteaza-romania-vor-beneficia-transport-gratuit-ziua-alegerilor-1_5819f6905ab6550cb82511e9/index.html

 

  1. Peste 203.000 de voluntari au participat la campania ‘Let’s Do It, România!’ 2016, inclusiv în Republica Moldova

Peste 203.000 de voluntari și-au adus aportul în cadrul celei de-a 5-a ediții a campaniei de curățenie națională „Let’s Do It, România!”, derulată în data de 24 septembrie, atât în România, cât și în Republica Moldova, au anunțat organizatorii, într-un comunicat de presă, transmis miercuri AGERPRES.

http://www.agerpres.ro/mediu/2016/11/02/peste-203-000-de-voluntari-au-participat-la-campania-let-s-do-it-romania-2016-inclusiv-in-republica-moldova-13-39-14

 

  1. Rezultatele finale în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Igor Dodon a obținut 47,98% din voturi, Maia Sandu – 38,71%

Candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a obținut, în primul tur, 47,98% din voturi, iar candidata unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), Maia Sandu – 38,71%, potrivit numărătorii finale, informează Unimedia și Radio Chișinău.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/rezultatele-finale-in-primul-tur-al-alegerilor-prezidentiale-din-republica-moldova–igor-dodon-a-obtinut-47-98–din-voturi–maia-sandu—38-71–432019

 

 

  1. Maia Sandu, deja o învingătoare

Stranii aceste alegeri din Republica Moldova! Sondajele de opinie îl dădeau cîştigător detaşat – din primul tur – pe Igor Dodon, considerat „omul Mos­covei“. Numai că Maia Sandu a intrat în turul al II-lea şi are şanse reale să cîştige pentru că n-a pedalat pe ideea unei fracturi între Est şi Vest în Republica Moldova. Campania sa a fost axată pe un mesaj antioligarhic. Ştim bine că un stat ajunge să funcţioneze prin alegeri libere, prin negocieri politice, prin bună rînduială. Or, Republica Moldova este construită, în acest moment, pe o majoritate parlamentară dubioasă (unii zic: cumpărată). Practic, funcţionarea Guvernului Republicii Moldova a fost la cheremul lui Vlad Plahotniuc – omul care controlează financiar Republica Moldova. Majoritatea parlamentară dorită de acesta a avut împotrivirea străzii, protestele fiind greu potolite.

http://www.observatorcultural.ro/articol/maia-sandu-deja-o-invingatoare/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ