În Moldova ar putea apărea un megapartid unionist. / Cunoaşte-ţi Ţara// Ai carte, ai parte de România!

1
401
  1. Cunoaşte-ţi Ţara// Ai carte, ai parte de România!

Pentru toți cei care vor să vadă România, lucrurile s-au simplificat extrem de mult! E suficient să ai pașaportul biometric în buzunar și o carte în mână, de restul (transport, cazare, o masă pe zi, acces la obiectivele turistice) se ocupă organizatorii campaniei Cunoaște-ți Țara.

În luna iunie, campania, care a dus anul trecut peste  40 000 de moldoveni în România, propune celor interesați zona de nord a României: Moldova de peste Prut. Ca să mergi până la Iași, beneficiind de cazare, o masă pe zi și transportul tur-retur, îți trebuie o carte, dar nu orice carte, ci BLOCAȚI ÎN LABIRINT, prima apariție editorială semnată de George Simion.

https://libertv.md/social/cunoaste-ti-tara-ai-carte-ai-parte-de-romania

 

  1. Principalul partener comercial al Republicii Moldova rămâne România

Principalul partener comercial al Republicii Moldova rămâne România, unde au fost exportate anul acesta mărfuri moldoveneşti în sumă de peste 166 de milioane de dolari, în creştere cu aproape 20 la sută. Pe locul doi se află Federaţia Rusă, urmată de Italia, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică (BNS) al Republicii Moldova, informează Radio Chişinău.

http://www.stiripesurse.ro/principalul-partener-comercial-al-republicii-moldova-ramane-romania_1201129.html

 

  1. Iohannis, la Washington: „NATO trebuie să sprijine Rep. Moldova”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul dezbaterii organizată de Heritage Foundation la Washington, că România îşi face treaba ca partener de încredere al SUA, subliniind faptul că în bugetul pentru anul 2017 a fost prevăzută alocarea a 2% din PIB pentru domeniul apărării.

Printre altele, Iohannis a transmis că NATO trebuie să sprijine Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, pentru a asigura stabilitatea în Vecinătatea Estică.

http://infoprut.ro/47407-iohannis-la-washington-nato-trebuie-sa-sprijine-rep-moldova.html

 

  1. RECOMANDĂRI din partea Ambasadei României. Cum să traversezi mai uşor frontiera

În perioada de vară se înregistrează cele mai frecvente acţiuni de traversare a frontierei.

În scopul de a diminua timpii medii de aşteptare la punctele de trecere a frontierei cu România, Ambasada României în Republica Moldova a elaborat o aplicaţie on-line, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

http://www.publika.md/recomandari-din-partea-ambasadei-romaniei-cum-sa-traversezi-mai-usor-frontiera-_2971166.html

 

  1. Folclorul românesc din nou la modă, aici și în afară. Peste 2000 de copii din România, Moldova și Ucraina au reconstruit costumele populare românești din cărămizi LEGO

Românii sunt aici, dar și peste tot în lume. Iar tradițiile, cultura, folclorul și obiceiurile noastre nu sunt ținute pe loc de granițe, ci ne fac să fim mândri oriunde am fi și ne aduc împreună. Anul acesta, Băneasa Shopping City și FCB Bucharest au stat cu gândul la joacă și la joacă au chemat și copiii la cea de-a doua ediție a proiectului de CSR Expoziția Imaginației, pentru a-i ajuta să redescopere folclorul românesc într-un mod inedit, cu ajutorul cărămizilor LEGO®.

http://www.iqads.ro/articol/39042/folclorul-romanesc-din-nou-la-moda-aici-si-in-afara-peste-2000-de-copii-din

 

  1. Chişinăul a aprobat legea de REORGANIZARE a GUVERNULUI

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat joi noua lege cu privire la reorganizarea Executivului, informează IPN.md și Radio Chișinău.

Potrivit premierului Pavel Filip, aprobarea reformei Guvernului arată voința Executivului de a îndeplini angajamentele asumate în fața cetățenilor și a partenerilor externi. Premierul speră că noile reglementări vor fi susținute de toți deputații majorității parlamentare și vor fi aplicate în termenele stabilite.

http://www.romaniatv.net/chisinaul-a-aprobat-legea-de-reorganizare-a-guvernului_360493.html

 

  1. Peste 1.000 de călușari au dansat în Slatina. Oltenii vor să intre în Cartea Recordurilor

Record inedit în Oltenia, unde peste 1.000 de călușari au dansat în Slatina, pe esplanada din centrul orașului. Deși a plouat torențial, oamenii îmbrăcați în costume populare de sărbătoare au jucat călușul, stabilind astfel un nou record național. Oltenii au ambiții pentru că vor să ajungă în Cartea Recordurilor.

http://www.libertatea.ro/stiri/calusari-au-dansat-slatina-1865704

 

  1. În Moldova ar putea apărea un megapartid unionist! Vezi detalii!

Șalaru a declarat, pentru sursa citată, că, în prezent, PUN și colegii unioniști din Moldova examinează și caută cea mai bună soluție juridică pentru unificarea polului unionist. „Negocierile cu partidul „Dreapta” merg foarte bine. Suntem în perioada de identificare a celor mai bune soluții juridice care să permită realizarea unificării”, a precizat politicianul.

Anatol Șalaru speră și își dorește „ca proiectul unificării dreptei naționale să aducă la aceeaşi masă – atât vechii combatanți din Mișcarea de Eliberare Națională, cât și tinerii noștri atât de dezamăgiți de situația Republicii Moldova”. „Nu vreau să dau nume, pentru că sigur aș uita dintre ei și pentru mine toți sunt camarazi și îi respect la fel de mult”, a conchis fondatorul PUN.

http://tribuna.md/2017/06/08/in-moldova-ar-putea-aparea-un-megapartid-unionist-vezi-detalii/

 

  1. Solişti din opt judeţe şi din Republica Moldova la Festivalul de folclor autentic „Perla Dunării” de la Galaţi

Evenimentul, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, va avea loc pe data de 9 iunie 2017 fiind găzduit de fostul sediul al Muzeului de Ştiinţele Naturii (actualmente Centrul Multicultural Galaţi), aflat pe strada Domnească. Accesul publicului este liber.
În urma preselecţiei, s-au calificat în gala finală din 9 iunie copii şi tineri din Galaţi, Vaslui, Suceava, Brăila, Botoşani, Hunedoara, Harghita, Vrancea şi Cahul.

http://adevarul.ro/locale/galati/solisti-opt-judete-republica-moldova-festivalul-folclor-autentic-perla-dunarii-galati-1_593908605ab6550cb8eadf7e/index.html

1 COMENTARIU

  1. MegaPardid unionist cu Șalaru in frunte? Mă faceti sa rad… ce cauta acest KGB-stt in randul unionistilor. acest personaj dubios cu dosare penale, care lucreaza la comanda lui Plaha?

LĂSAȚI UN MESAJ