„Moldova este România!”

0
418
  1. Banca Transilvania intenționează să investească în Victoriabank din Republica Moldova; participație inițială, peste 39%

Banca Transilvania intenționează să investească în Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, dobândind o participație inițială de peste 39% din capitalul social al acesteia.

https://www.agerpres.ro/economie/2017/11/07/banca-transilvania-intentioneaza-sa-investeasca-in-victoriabank-din-republica-moldova-participatie-initiala-peste-39–20-02-39

 

  1. FERMIERII din ROMÂNIA şi REPUBLICA MOLDOVA îşi dau mâna peste Prut!

LIDERII AGRICULTORILOR DIN UE, ROMÂNIA ŞI REP. MOLDOVA SE ÎNTÂLNESC LA CHIŞINĂU. Ca într-un preambul al sărbătoririi centenarului Marii Uniri, iată că Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) (adică şi din România) împreună cu Frontul Național al Fermierilor din Moldova şi Federația Pro Agro au purces la coagularea unui Forum Agricol Transfrontalier UFMR (Uniunea Fermierilor din Moldova şi România).

Minunea aceasta se va împlini pe 10 noiembrie 2017, la Chişinău, în clădirea „Summit” Events&Conference Center. În cadrul forumului vor participa circa 150 de fermieri din ambele ţări, reprezentanţi ai mediului academic şi ai industriei conexe din agribusiness, precum şi oficialităţi din România şi Republica Moldova.

https://www.revista-ferma.ro/articole/evenimente/fermierii-din-romania-si-republica-moldova-isi-dau-mana-peste-prut

 

  1. Deputat în Parlamentul de la București, despre pașapoartele cetățenilor Rep. Moldova: „Moldova este România!”

Deputatul Constantin Codreanu a prezentat marți în Camera Deputaților de la București o declarație politică intitulată „Moldova este România!”, cu referire la denumirea incorectă a statului în actele de identitate românești ale cetățenilor români cu domiciliul în Republica Moldova.

http://infoprut.ro/48614-deputat-parlamentul-de-la-bucuresti-despre-pasapoartele-cetatenilor-rep-moldova-moldova-este-romania.html

 

  1. SMURD se extinde în Republica Moldova

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va deschide, în scurt timp, un nou serviciu de prim ajutor SMURD. Paramedicii vor oferi asistență calificată oamenilor din raioanele Cimișlia și Hâncești.

https://deschide.md/ro/stiri/social/20898/SMURD-se-extinde-%C3%AEn-Republica-Moldova.htm

 

  1. Pavel Filip: Valorificarea accesului pe piaţa europeană este esenţială pentru ţara noastră

Posibilităţile de impulsionare a cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în domeniul comercial au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru comerţ.

http://tvrmoldova.md/politic/pavel-filip-valorificarea-accesului-pe-piata-europeana-este-esentiala-pentru-tara-noastra/

 

  1. Teatrul „Licurici” din Chişinău a prezentat spectacole pentru copiii din diasporă

Spectacole în şase oraşe din Italia, Spania şi Portugalia au prezentat, pe parcursul lunii octombrie, actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău. Este vorba despre spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, care a fost jucat în faţa copiilor din diasporă.

http://tvrmoldova.md/cultura/teatrul-licurici-din-chisinau-a-prezentat-spectacole-pentru-copiii-din-diaspora/

 

  1. Cel puţin 450 de companii şi-au anunţat participarea la „Fabricat în Moldova”

Cea de-a 17-a ediţie a expoziţiei-târg „Fabricat în Moldova” se va desfăşura între 31 ianuarie şi 4 februarie la Moldexpo, cu genericul: „Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”. Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, a menţionat într-o conferinţă de presă că este un eveniment de totalizare a anului antreprenorial.
http://adevarul.ro/moldova/economie/cel-putin-450-companii-si-au-anuntat-participarea-fabricat-moldova-1_5a0197ab5ab6550cb8e85be5/index.html

 

  1. Lecția de LIMBĂ ROMÂNĂ pentru Dodon: „Adevărul e trist, dar trebuie să-l spunem”

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2016 socialiștii îndeamnau cetățenii RM să-l susțină pe Domnul Dodon, motivând că dacă mergem pe calea europeană, RM va dispărea ca țară de pe harta Europei. Republica Moldova a apărut artificial, după ocuparea ei a treia oară, de către URSS în 1944, dar în țările lumii mult timp nici nu se știa de existența ei până nu demult, în ce parte a globului măcar se află.

Deci, dialectul, graiul moldovenesc face parte din limba română și este o rușine să speculăm cu asta. Asta am aflat de la profesorii universitari ruși din Tomsc în anii 1956-57, care deja recunoșteau limba română.. Asta e o axiomă, care nu necesită altă dovadă.

https://www.timpul.md/articol/lecia-de-limba-romana-pentru-dodon-adevarul-e-trist-dar-trebuie-sa-l-spunem-123298.html

 

  1. Dodon: „Sunt român, toți bunicii mei au fost români”

Conform recensământului din 2014, publicat în 2016, în satul de baștină al președintelui Igor Dodon peste 33% de locuitori se declară români. În ciuda faptului că de aproape un an de zile președintele RM nu face altceva decât să lupte pe toate căile cu unionismul, limba română, istoria românilor, o bună parte din consătenii săi trăiesc și iubesc românește.

Vladimir Dodon, inginer cadastral: „Ai mei toți au fost români, și eu sunt român din talpă.

http://www.jc.md/dodon-sunt-roman-toti-bunicii-mei-au-fost-romani/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ