Moldova exportă cele mai multe produse în România – de trei ori mai mult decât în Rusia

0
115
  1. O carte pentru unire: „Basarabia. Suferință și speranță”, de moldoveanul Nicolae Dabija și orădeanul Teodor David

Un scriitor basarabean şi unul orădean au încercat să unească cele două ţări într-o singură patrie, printr-un volum scris împreună. Cartea se doreşte o pledoarie pentru unirea pe care cei doi autori, Nicolae Dabija şi Teodor David, spun vădit că o doresc.

„Basarabia. Suferinţă şi speranţă” a fost lansată vineri la Oradea, în sala mare a Prefecturii, prilej cu care prefectul Bihorului, Ioan Mihaiu, i-a prezentat pe cei doi scriitori. Despre Teodor David, Mihaiu a spus că este „personalitatea care creează poduri acum între Oradea şi Chişinău”, iar despre academicianul Nicolae Dabija a precizat că „este un scriitor de importanţă internaţională”.

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-3/o-carte-pentru-unire-basarabia-suferinta-si-speranta-de-moldoveanul-nicolae-dabija-si-oradeanul-teodor-david-142170.html

 

  1. Fratele la nevoie se cunoaște! Momente crunte pentru directorul adjunct al liceului românesc din Tiraspol

Este sâmbătă. Doamna Raisa Pădurean, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, se află la Iași. Am sunat-o, plângea. Plângea de cancer.

Caut pe InfoPrut momentele noastre bune. Nu-s. Viața doamnei Raisa este ca un film de care ne ferim pentru a nu ne indispune.

http://infoprut.ro/50159-fratele-nevoie-se-cunoaste-momente-crunte-directorul-adjunct-liceului-romanesc-tiraspol.html

 

  1. Moldova exportă cele mai multe produse în România – de trei ori mai mult decât în Rusia

Republica Moldova a exportat, în primele patru luni ale anului curent, mărfuri în valoare de peste 878 de milioane de dolari, cu 28,7% mai mult decât în lunile ianuarie-aprilie din 2017, arată datele Biroului Național de Statistică din Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

https://radiochisinau.md/top-5-rmoldova-exporta-cele-mai-multe-produse-in-romania–de-trei-ori-mai-mult-decat-in-rusia—69468.html?fbrefresh=1528503459

 

  1. Consiliul Județean vrea să atragă fonduri europene în comun cu Republica Moldova și Ucraina. 13 proiecte au fost depuse

Consiliul Județean Botoșani vrea să atragă fonduri europene în comun cu Republica Moldova și Ucraina. Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani, a declarat că 13 proiecte au fost întocmite pe Programul Operațional Comun România -Republica Moldova, respectiv România-Ucraina. Acestea vizează domenii privind cultura și sănătatea.

http://botosaninews.ro/355106/administratie/consiliul-judetean-vrea-sa-atraga-fonduri-europene-in-comun-cu-republica-moldova-si-ucraina-13-proiecte-au-fost-depuse/

 

  1. Campanie MAI : “O viața cât un centenar”

Astăzi a debutat în județul Argeș campania Ministerului Afacerilor Interne „O viață cât un centenar”, prin care dorim să-i aducem în prim-plan pe românii născuți în anul 1918, anul Marii Uniri.

Nouă români din județul Argeș împlinesc în acest an 100 de ani. Astăzi, două femei din localitățile Mihăești și Stâlpeni au primit vizita prefectului Emilian Dragnea, însoțit de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Căpitan Puică Nicolae” ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și reprezentanți ai autorităților locale.

http://www.observatordearges.ro/campanie-mai-o-viata-cat-un-centenar.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ