Moldova promite Chinei platforme investiţionale interesante

0
96

Moldova este interesată în colaborarea cu Republica Populară Chineză în toate domeniile de activitate, în special domeniul energetic, cel al transporturilor şi al comerţului, a declarat premierul Vlad Filat în timpul întrevederii sale cu Fang Li, noul ambasador chinez în Republica Moldova. Prim-ministrul moldovean a subliniat importanța dezvoltării relaţiilor comerciale şi preluarea experienţei Chinei în domeniul promovării parcurilor industriale, scrie agenția de știri China Daily.

Vlad Filat a menţionat că intenționează să viziteze China săptămâna viitoare. ”Sper că această vizită va dinamiza relațiile moldo-chineze în toate domeniile de activitate. Suplimentar la proiectele discutate anterior, vom veni cu propuneri privind crearea unor platforme investiţionale interesante pentru investitorii chinezi,” a precizat prim-ministrul.

”Republica Moldova trebuie să fie privită ca platformă cu perspectivă clară de acces pe pieţele comerciale atât din statele europene cât şi pe piaţa din est,” a spus Vlad Filat.

Fang Li a confirmat că Guvernul Republicii Populare Chineze acordă o atenţie deosebită relaţiilor cu Republica Moldova. Ambasadorul chinez şi-a exprimat speranţa că pe parcursul mandatului său va reuşi să realizeze multe proiecte comune care vor contribui la aprofundarea relaţiilor bilaterale moldo-chineze.

Referinţe: Reuters: Noua politică externă a Chinei prinde formă în Republica Moldova

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ