Moldova şi perspectivele sale europene

0
68

* La Viena, Austria, a avut loc Conferinţa Internaţională „Republica Moldova: perspectivele în Europa”. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Regiunea Dunăreană şi Europa Centrală, şi de Pactul de Stabilitate în Europa de Sud-est.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, Pactului de Stabilitate în Europa de Sud-est, OSCE, Ministerului Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Austriei, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, Academiei Diplomatice de la Viena, precum şi ale mediilor academice şi oamenilor de afaceri din Austria. Republica Moldova a fost reperezentată de viceministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cadrul conferinţei au fost prezentate şi discutate mai multe subiecte axate, în special, pe relaţiile politice între Republica Moldova şi UE, dezvoltarea economică şi socială, precum şi domeniul educaţiei.
Totodată, în cadrul lucrărilor conferinţei, Ostalep s-a referit la stadiul de implementare a Planului de Acţiuni R. Moldova – UE, în special la priorităţile, prin care Republica Moldova îşi dezvoltă relaţiile sale cu UE în vederea unei cooperări politice mai strînse; cooperarea regională; colaborarea economică între Republica Moldova şi Austria, precum şi alte subiecte de interes sporit.
De asemenea, în cadrul vizitei la Viena, viceministrul de externe a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali ai Ministerului Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria. Discţiile s-au axat pe subiecte ce ţin de cooperarea Republicii Moldova cu Austria în contextul intenţiilor ţării noastre de integrare europeană, precum şi alte subiecte de interes comun.

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20367&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=51

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ