Moldova speră la un regime de vize liberalizat cu UE.

0
49

Autorităţile Republicii Moldova se arată optimiste faţă de posibilitatea de a avea în curând un regim liberalizat de vize cu ţările Uniunii Europene.
În acest sens se mizează şi pe reuniunea informală la nivel de miniştri adjuncţi de Externe ai ţărilor membre ale UE, reuniune organizată de autorităţile moldovene pentru 24 august la Bruxelles.

Diplomaţii moldoveni îşi propun cu acest prilej să-i convingă o dată în plus pe colegii lor europeni că cetăţenii Republicii Moldova pot şi trebuie să circule liber pe înctreg cuprinsul Uniunii Euroipene.

Cât de realistă este revendicarea de către Chişinău a privilegiului unui regim liberalizat de vize, de vreme ce alte ţări, mult mai avansate în relaţia cu UE, se bucură doar de anumite facilităţi în această privinţă şi de vreme ce la Bruxelles orizontul de scepticism faţă de cererile Republicii Moldova pare să fie foarte larg.

Este una dintre temele interviului realizat de Alexandru Canţîr cu Valeriu Ostalep, ministru-adjunct al Afacerilor Externe şi Intergrării Europene, pe care l-a întrebat mai întâi cât de reprezentativă va fi reuniunea de la Bruxelles organizată de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: BBC.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ