Moldova: un stat eșuat! Unirea este singura salvare pentru România

0
136
  1. Moldova: un stat eșuat! Unirea este singura salvare pentru România

Republica Moldova este o construcție statală artificială care se prăbușește din interior. Fosta republică sovietică în anul 1990 avea patru milioane de locuitori. A fost o greșeală recunoașterea independenței de către România a acestui teritoriu românesc în august 1991, când s-a dezmembrat URSS. România pe principiul unificării Germaniei trebuia să ceară alipirea acestui teritoriu românesc răpit prin odiosul Pact germano-sovietic din august 1939. Era justificat politic, moral și militar ca România să ceară anularea Pactului dintre Ribbentrop și Molotov și întreprinderea unor acțiuni hotărâte de unificare cu Republica Moldova în urma unui referendum, care pe valul de simpatie al Frontului Popular ar fi reușit cu siguranță la Chișinău.

 

Unirea ne salvează și de criza demografică. Nu ne oprește nimeni să facem unirea dacă vrem, doar poate nomenclatura de la Chișinău care nu vrea să piardă privilegiile și unii politicieni de la București care pun mai presus interesele Berlinului decât ale României. Astfel de politicieni egoiști și interesați a măturat poporul român la 1859. O mai putem face și acum?

http://www.napocanews.ro/2017/03/rep-moldova-un-stat-esuat-unirea-este-singura-salvare-pentru-romania.html

 

 

 

  1. România va acorda sprijin tehnic pentru implementarea legislaţiei europene în Moldova

România va sprijini Moldova în identificarea soluţiilor efective în procesul de transpunere a legislaţiei şi armonizării cu cea a Uniunii Europene, pentru a evita anumite greşeli de implementare semnalate României de către Comisia Europeană.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/romania-acorda-sprijintehnic-implementarea-legislatiei-europene-moldova-1_58ba82d05ab6550cb8046842/index.html

 

  1. Cutremurul lui Moise Guran

Nu cred că este pe măsura unui temerar precum Moise să evite pierderea de vieţi omeneşti în cazul unui cutremur mare. După cum nu cred că este pe măsura mea să influenţez viitorul unirii dintre România şi Republica Moldova. Iar exemplele în care lucrurile trebuie abordate sistemic, la nivel de societate, pot continua la infinit. Dar nu se ocupă nimeni de lucrurile astea. Şi atunci ce facem? Ridicăm mâine sus şi ne pregătim de încă un cutremur ca în 1977? Sau facem statul să funcţioneze în favoarea noastră, ca cetăţeni români?
http://adevarul.ro/news/eveniment/cutremurul-moise-guran-1_58ba6b9c5ab6550cb803f51f/index.html

 

  1. Zdob si Zdub aduce veselie de peste Prut la Timisoara

Hardcore Moldovenesc, asta vor aduce la Timișoara băieții de la Zdob și Zdub. Se pregătește un concert de neratat, plin de energie, vibe-uri bune și dans nebun. Evenimentul face parte din „Zilele Basarabiei”.

Concertul Zdob și Zdub este programat pentru 31 martie, de la ora 22, în No Name.

Zdob și Zdub aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind o trupă foarte îndrăgită atât în Moldova, cât și în România. Formația a prins viață în 1995, iar în 1997 a lansat primul album, „Hardcore Moldovenesc”, care a fost un succes de ambele părți ale Prutului. De aici au urmat alte nouă albume și o mulțime de concerte în toată Europa. Zdob și Zdub a cucerit publicul cu un sound special care aduce la un loc hip-hop, folclor românesc și hardcore punk.

http://www.diacaf.com/stiri/local/timis/zdob-si-zdub-aduce-veselie-de-peste-prut-la_55149287.html

 

  1. Americanii caută petrol şi gaze naturale Republica Moldova

O companie americană va efectua în următorii 5 ani explorări în Republica Moldova pentru a găsi zăcăminte de petrol şi gaze naturale. Guvernul de la Chişinău a semnat un acord cu firma americană Frontera Resources.

În cazul în care va reuşi să găsească petrol şi gaze naturale, investitorul va obţine dreptul să le exploateze timp de 45 de ani. Potrivit Radio Chişinău, premierul Pavel Filip susţine că astfel va fi asigurată independenţa energetică a ţării şi vor fi create noi locuri de muncă.

http://www.radiocraiova.ro/americanii-cauta-petrol-si-gaze-naturale-republica-moldova/

 

  1. Sfidător: Atașatul militar rus la Chișinău a depus flori la Tiraspol în memoria celor care au ucis sute de basarabeni în 1992

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, cere autorităților de la Chișinău să îl declare persona non-grata pe atașatul care are statut de diplomat.

Dacă vom tolera la nesfârșit obrazniciile reprezentanților Federației Ruse, sa nu ne miram ca într-o buna zi vom deveni din nou robii lor”, a scris Șalaru pe Facebook.

http://infoprut.ro/46732-sfidator-atasatul-militar-rus-la-chisinau-depus-flori-la-tiraspol-memoria-celor-care-au-ucis-sute-de-basarabeni-1992.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ