Moldova va primi un imprumut de circa 5 mln euro de la Banca de Dezvoltare a CoE

0
58

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Moldovei un imprumut de cca 5 mln de euro pentru realizarea proiectelor de constructie a locuintelor sociale.

Acordul de imprumut intre banca si Guvern urmeaza sa fie semnat in timpul apropiat, Executivul acordind mandat Ministerului Finantelor sa initieze negocierile in acest scop. Proiectul Acordului a fost aprobat la 15 noiembrie 2006 de catre Consiliul administrativ al Bancii.

Creditul va fi acordat pentru 20 de ani, cu o perioada de gratie de 5 ani si aplicarea unei rate a dobanzii, care va fi subsidiata pana la termenii concesionali prin donatie prelevanta din Contul Fiduciar Selectiv al Bancii.

In total, proiectul prevede constructia a minimum 380 de locuinte pentru categoriile social-vulnerabile si pentru persoanele intern deplasate din Transnistria. Costul proiectului se estimeaza la 7,6 mln de euro, contributia Guvernului fiind de 2,7 mln euro, exprimata prin transmiterea blocurilor locative nefinalizate si a terenurilor pentru constructii.

Proiectul va fi implementat de Serviciul national Locuina sub auspiciul Agentiei Constructii si Dezvoltare a Teritoriului.//REPORTER.MD

sursa:http://www.reporter.md/rom/news/687/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ