Moldovenii au ocazia de a vizita România gratuit în această vară

0
155
  1. Moldovenii au ocazia de a vizita România gratuit în această vară

De la Transfăgărășan la Munții Apuseni și Dunăre, zeci de destinații turistice îi așteaptă în luna august pe moldovenii care nu au mai văzut România. Cazarea, accesul la obiectivele turistice și o masă pe zi sunt oferite gratuit de către organizatorii de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Programul este accesibil tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnie sau vârstă.

http://independent.md/moldovenii-au-ocazia-de-vizita-romania-gratuit-aceasta-vara/#.V5pbj6K503Q

 

  1. Întâlnirea primarilor vasluieni şi basarabeni

La invitaţia Consiliului Judeţean, 14 primari din Republica Moldova au participat la o întâlnire cu omologi din comunele vasluiene, în vederea cooperării pentru atragerea de finanţări europene nerambursabile.

Pentru luna noiembrie a acestui an, este anunţată o nouă sesiune de depunere de proiecte în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova, cu finanţare nerambursabilă europeană, suma totală pusă la dispoziţie fiind de 81 de milioane de euro.

http://obiectivvaslui.ro/intalnirea-primarilor-vasluieni-si-basarabeni/

 

  1. Organizarea controlului comun la frontiera dintre România și Rep. Moldova va fi urgentată. Se va sta mai puțin în vamă

Autoritățile vamale ale României și Republicii Moldova au avut joi o reuniune în cadrul căreia au discutat despre necesitatea accelerării inițierii procedurii de elaborare și negociere a Acordului interguvernamental privind instituirea controlului comun la frontieră. Documentul va asigura cadrul juridic necesar pentru organizarea controlului comun în oricare dintre posturile vamale de pe segmentul de frontieră dintre cele două state.

http://infoprut.ro/44825-organizarea-controlului-comun-la-frontiera-dintre-romania-si-rep-moldova-va-fi-urgentata-se-va-sta-mai-putin-in-vama.html

 

  1. Trei zile, o ţară, o mie de emoţii

Când se lasă seara, se umplu autocarele cu destinaţia… România. În această vară, un proiect social îşi propune să ducă în excursii peste Prut o sută de mii de moldoveni care nu au reuşit să meargă într-o călătorie pe bune în frumoasa ţară-mamă. Fără limite de vârstă şi provenienţă, peste 25 de mii de persoane deja au bătut drumuri de la Botoşani, la Timişoara.

http://jurnaltv.md/ro/news/2016/7/28/trei-zile-o-tara-o-mie-de-emotii-10232595/#2

 

  1. Campanie de acumulare de fonduri: se lansează Unirea TV, proiectul ambițios al unioniștilor

O televiziune 100% românească și independentă în Republica Moldova este proiectul de mare anvergură al unioniștilor, în spatele căruia se află Blocul Unității Naționale, condus de Constantin Codreanu.

Unirea TV este menit să vină ca un pas înainte în ceea ce privește proiectul de reunificare a României cu Republica Moldova. În contextul presiunii politico-mediatice rusești tot mai apăsătoare din țara soră, basarabenii se mobilizează și au demarat o campanie de fundraising pentru împlinirea acestei dorințe: un post de televiziune unionist!

Campania de strângere de fonduri pentru Unirea TV  a fost lansată în cadrul ultimei Conferințe a Românilor de Pretutindeni desfășurată la București.

http://tomisnews.ro/campanie-de-acumulare-de-fonduri-se-lanseaza-unirea-tv-proiectul-ambitios-al-unionistilor/

 

  1. O nouă unire între România și Basarabia e urmărită permanent de Casa regală

Publicația gandul.info postează azi ca știre o declarație a principesei Margareta, moștenitoarea Casei regale a României, care susține că o nouă unire între România și Basarabia e urmărită permanent de Casa regală. Știrea citează infoprut.md și adaugă că principesa Margareta „a primit din partea reprezentanţilor Platformei Unioniste Acţiunea 2012 din Anglia un tort de forma României Mari şi a fost invitată să sărbătorească Ziua Unirii Basarabiei cu România, din 27 martie 2017, la Chişinău”.

http://www.europalibera.org/a/27886285.html

 

  1. Donează și tu o carte pentru Basarabia!

Asociația „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă”  se alătură programului „Carte pentru Basarabia” inițiat de Platforma Acțiunea 2012 pentru a colecta cărți în limba română pentru școlile din Basarabia.

http://www.romaniapozitiva.ro/bucuresti/doneaza-si-tu-o-carte-pentru-basarabia/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ