Moldovenii sunt invitaţi să candideze pentru titlul de "Tânărul european al anului"

0
49

Tinerii între 18 şi 28 de ani pot pretinde la premiul „Tânărul european al anului” în valoare de 5 mii euro acordat de Fundaţia Heinz Schwarzkopf din Berlin, Germania, în cooperare cu Parlamentul European al Tinerilor.

Premiul este acordat din 1997 pentru tinerii eforturile cărora sunt dedicate în mod special comunicării şi domeniului integrării europene. Sunt salutate în special proiectele care vizează informarea opiniei publice despre UE, oportunităţile şi dezavantajele pe care le oferă comunitatea europeană pentru statele membre şi vecinii acestora.

Suma de 5 000 euro va fi acordată pentru finanţarea unui stagiu de şase luni în biroul unui deputat al Parlamentului European sau în cadrul unei alte instituţii europene. Premiul poate fi utilizat, de asemenea, pentru finanţarea unui proiect în domeniul integrării europene.

Pentru participare la concurs urmează să fie completate formulare de pe pagina web www.heinz-schwarzkopf-stiftung.de sau prin e-mail: info@heinz-schwarzkopf-stiftung.de. Termenul limită de înscriere este 30 iunie 2007.

De asemenea, fundaţia mai acordă 550 de EURO pentru călătorie într-o ţară europeană cu prezentarea ulterioară a unui raport despre cele văzute şi studiate în statul de destinaţie. Heinz-Schwarzkopf a fost fondată în 1971. Scopul Fundaţiei este de a sprijini dezvoltarea tinerilor pentru a-şi dezvolta o conştiinţă politică şi a deveni personalităţi responsabile care să sprijine procesul european.

http:www.basa.md/?c=news&id=302781#302781

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ