Moment de reculegere in amintirea protestelor din luna aprilie, de la Chisinau

3
82

Aproape o suta de studenti si elevi basarabeni care studiaza in Iasi, precum si mai multi tineri romani, au participat, miercuri seara, la un moment de reculegere in memoria sacrificiului facut de tinerii din Republica Moldova in timpul protestelor din luna aprilie de la Chisinau.
iasi comomorare aprilie
Tinerii basarabeni care invata in scoli si universitati din Iasi s-au adunat la ora 20.00 in fata Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, avand lumanari in maini, actiunea fiind organizata de Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor Tarii (ATRAG), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dumitru Sorbala, unul dintre organizatorii actiunii, a declarat pentru MEDIAFAX ca tinerii basarabeni din Iasi au dorit sa tina un moment de reculegere in memoria sacrificiului colegilor lor din Republica Moldova, care au fost torturati si retinuti in timpul protestelor din luna aprilie.

„Se implinesc zilele acestea sase luni de la acele evenimente dureroase. Am dorit sa ne adunam si sa-i comemoram pe cei care au luptat la Chisinau pentru libertate si pentru castigarea drepturilor democratice. Le multumim si colegilor nostri romani care au venit la acest eveniment, pentru a fi alaturi de familiile victimelor ce au murit in acea zi neagra din istoria Basarabiei”, a afirmat Dumitru Sorbala.

La actiune au fost prezenti si studenti din cadrul Asociatiei Tinerilor Basarabeni (ATB) din Iasi.

„Am suferit cu totii atunci, unii in Piata Marii Adunarii Nationale din Chisinau, altii aici la Iasi. Am fost opriti la granita ca sa ajungem la Chisinau in zilele acelea fierbinti, iar tot ceea ce s-a intamplat in perioada aceea nu putem uita asa usor”, a declarat Anastasia Condruc, vicepresedinte ATB Iasi.

Actiunea tinerilor basarabeni a durat aproximativ 30 de minute, incheiindu-se fara incidente.

Articol: Flacara Iasiului6 luni aprilie 2009
iasi comemorare aprilie 2009 chisinau octombrie

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ