Monumentul lui Ferdinand I Întregitorul de Țară va fi restabilit la Nisporeni

0
166
  1. Monumentul lui Ferdinand I Întregitorul de Țară va fi restabilit la Nisporeni

O decizie importantă a fost luată joi de Consiliul local Nisporeni. Cu 14 voturi pentru și numai unul împotrivă, consilierii au hotărât ca Monumentul lui Ferdinand I Întregitorul de Țară, Rege al României, sub sceptrul căruia a fost realizată Marea Unire, să fie restabilit în oraș. 

http://infoprut.ro/44469-monumentul-lui-ferdinand-i-intregitorul-de-tara-va-fi-restabilit-la-nisporeni.html

 

  1. Festivalurile „Ștefan cel Mare și Sfânt” şi „Întâlniri Bucovinene” vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Scoreni

De pe 30 iunie până pe 3 iulie, cu începere de la ora 18.00, în capitală va fi dat startul unei noi ediții a Festivalului Internațional „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară. Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chişinău, iar pe 3 iulie și la Scoreni. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice din țară și din intreaga Europă. Programul evenimentelor mai include o expoziție și un târg de meșteri populari, dar şi o expoziție gastronomică, potrivit civic.md.

http://independent.md/festivalurile-stefan-cel-mare-si-sfant-si-intalniri-bucovinene-vor-fi-sarbatorite-la-chisinau-si-la-scoreni/#.V2xJ86K503Q

 

  1. ODIP reacționează la cererea PSRM – organizează flashmob la Parlament

ODIP organizează un flashmob ca reacție la cererea socialiștilor de a-i audia pe șefii SIS, MAI și PG cu privire la campania de informare despre Unire.

Tinerii de la ODIP vor veni cu pancarte și cu un set de acte cu privire la activitatea asociației, care vor fi împărțite fiecărui deputat care va veni la ședință.

„Ceea ce se face la moment este o intimidare la adresa unioniștilor, însă noi ne continuăm campania de informare și nu ne lăsăm provocați. Pentru mai multă transparență, le vom oferi deputaților toate informațiile despre activitatea noastră, care este mereu legală și în conformitate cu legislația Republicii Moldova”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

http://m.deschide.md/ro/news/social/28754/ODIP-reac%C8%9Bioneaz%C4%83-la-cererea-PSRM—organizeaz%C4%83-flashmob-la-Parlament.htm

 

  1. MApN își propune restaurarea Crucii de pe Caraiman, cu ocazia comemorării Primului Război Mondial

Ministerul Apărării Naționale își propune restaurarea, reabilitarea și conservarea monumentului „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial” de pe Vârful Caraiman, precum și amenajarea unui spațiu expozițional dedicat evenimentului istoric în cinstea căruia a fost edificat monumentul, în cadrul acțiunilor și manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial și a celebrării centenarului Marii Uniri.

http://www.agerpres.ro/social/2016/06/23/mapn-isi-propune-restaurarea-crucii-de-pe-caraiman-cu-ocazia-comemorarii-primului-razboi-mondial-15-50-12

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 21

A fost o zi foarte grea, pentru că a fost foarte cald, dar chiar și așa au fost mulți doritori de a semna. Am avut persoane care ne lăudau pentru că facem un lucru bun, dar și persoane ce aveau urări nu tocmai plăcute pentru noi. Totuși, noi nu renunțăm și facem totul cu dăruire de sine și dorință de a fi activi și adevărați patrioți ai neamului românesc, a precizat Ana Maria Nicolaescu, voluntară la cortul de la Poșta Centrală.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-21/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ