Moscova l-a decorat pe liderul separatist de la Tiraspol pentru consolidarea prieteniei între popoare şi dezvoltarea democraţiei

0
69

Moscova l-a decorat pe liderul republicii secesioniste transnistrene Igor Smirnov cu ordinul Demnităţii de gradul I pentru consolidarea prieteniei între popoare, dezvoltarea democraţiei, consolidarea poziţiei Transnistriei pe arena internaţională şi legăturile strânse între Tiraspol şi Rusia.

Smirnov a primit ordinul ieri, când s-a întâlnit cu veteranii celui de-al doilea război mondial pentru a-i decora, la rândul său, pentru lupta împotriva fascismului. El a spus că ordinul primit „este o mulţumire întregului popor pentru fidelitate idealurilor”.

Ordinul a fost înmânat conform unei decizii a Prezidiumului Consiliului pentru decoraţii civile a Rusiei. Consiliul a fost creat la iniţiativa Centrului politic consultativ şi este reprezentant al unei structuri similare a ONU în Federaţia Rusă. În componenţa Consiliului sunt incluşi membri ai diferitor organizaţii, asociaţii şi fonduri. Decoraţia are în centru un diamant şi este considerată cea mai înaltă distincţie acordată pentru contribuţie importantă în securitate şi dezvoltarea societăţii.

Igor Smirnov este al şaselea cetăţean rus care a primit o asemenea distincţie în istoria Federaţiei Ruse. Autorităţile de la Chişinău nu au comentat deocamdată gestul Moscovei, stat mediator în reglementarea conflictului transnistrean de pe teritoriul R.Moldova.
http://www.basa.md/?c=news&id=311358#311358

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ