„Mulțumim, Moldova”: Gest impresionant din Piața Victoriei, pentru moldoveni

0
150

 

  1. „Mulțumim, Moldova”: Gest impresionant din Piața Victoriei, pentru moldoveni

Cetățenii moldoveni s-au solidarizat cu manifestanții din România, care protestează față de decizia Guvernului, de a modifica prin ordonanță de urgență codul penal. În replică, românii au ținut să mulțumească oamenilor din Republica Moldova pentru sprijinul acordat.

Sâmbătă seara, pe o clădire din centrul Bucureștiului, a fost proiectat un mesaj de mulțumire cetățenilor moldoveni, care s-au solidarizat cu românii protestatari. „Mulțumim, Moldova”, este proiecția care a fost realizată de români.

http://independent.md/multumim-moldova-gest-impresionant-din-piata-victoriei-pentru-moldoveni/

 

  1. La Cernăuți au fost comemorați românii ucişi de ostaşii sovietici la Lunca

În contextul împlinii a 76 de ani de la masacrul care a avut loc pe 7 februarie 1941 în Lunca Prutului, ţinutul Herţa, regiunea Cernăuţi, Societatea „Golgota” a organizat conferința „Masacrul de la Lunca Prutului – o tragedie sângeroasă a românilor din nordul Bucovinei și Ținutul Herța”.

http://infoprut.ro/46498-la-cernauti-au-fost-comemorati-romanii-ucisi-de-ostasii-sovietici-la-lunca.html

 

  1. Romani din SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Republica Moldova au cantat imnul national in strada si au protestat

Numeroase persoane participau duminica la un mars de sustinere a protestelor din Romania organizat de Partidul Platforma Demnitate si Adevar (PPDA), care denunta ”PD si PSD – aceeasi mafie!”, relateaza Unimedia.

Manifestantii au pornit in mars de la Filarmonica Nationala din Chisinau, catre Ambasada Romaniei si Monumentul lui Stefan cel Mare.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/romanii-din-strainatate-se-mobilizeaza-proteste-la-paris-atena-bruxelles-si-cracovia-foto.html

 

  1. Mitinguri de solidaritate cu românii în Bulgaria și R. Moldova

Mitinguri de solidaritate cu protestele din România au loc duminică în Bulgaria și în Republica Moldova. La Sofia, în faţa sediului Ambasadei României, participanţii la manifestaţie au venit cu pancarte scrise în română, engleză şi bulgară.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/mitinguri-de-solidaritate-cu-romanii-in-bulgaria-si-r-moldova-663952

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ