Municipalitatea va arbora de Hramul Oraşului drapele noi.

0
35

Municipalitatea a achiziţionat 150 de drapele noi ale Uniunii Europene şi ale R. Moldova. Stindardele vor fi arborate de Hramul Oraşului în centrul capitalei – în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Noile drapele sunt estimate la 57 mii de lei. Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat presei luni, 8 octombrie, că de data aceasta ofertantul a dat asigurări că materialul din care sunt fabricate steagurile este unul rezistent la condiţiile meteo nefavorabile.

Drapele procurate în anul trecut, de o calitate mai joasă, vor fi arborate pe celelalte bulevarde din capitală. Pretorii de sector au declarat în cadrul şedinţei operative de la Primărie că majoritatea dintre acestea au fost reparate.

După ce drapelele procurate în anul trecut vor fi arborate, se va constata în ce măsură a fost justificată cheltuirea a 600 mii lei pentru acestea, a declarat Dorin Chirtoacă. Anterior, primarul ameninţa cu aplicarea sancţiunilor în eventualitatea în care vor fi constatate nereguli sau depăşirea atribuţiilor. În cazul în care se vor constata infracţiuni economice – vor fi sesizate organele de drept.

Anul trecut, unii consilieri municipali intenţionau să sesizeze Procuratura municipală şi să-i ceară primarului interimar, Vasile Ursu, o dare de seamă privind cheltuirea celor 600 mii de lei.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ