Municipalitatea va organiza acţiuni de comemorare a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a arhitectului Bernardazzi

0
42

arhitectura
Până la mijlocul lunii august, când se împlinesc 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a arhitectului Alexandru Bernardazzi, în capitală vor fi organizate mai multe acţiuni, inclusiv emiterea timbrelor poştale cu imaginea arhitectului, crearea unui album cu opera de creaţie a artistului, amenajarea străzii care-i poartă numele, reparaţia imobilelor proiectate de autor şi organizarea unui muzeu în una din aceste clădiri.

Potrivit unui comunicat al administraţiei locale în exerciţiu, pentru organizarea acţiunilor, autorităţile municipale au constituit un grup de lucru, din componenţa căruia fac parte specialişti din cadrul subdiviziunilor Primăriei şi ale Consiliului municipal Chişinău, membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, reprezentanţii Asociaţiei Arhitecţilor, ai Uniunii Artiştilor Plastici şi Uniunii Designerilor din Republica Moldova.

Totodată, autorităţile publice municipale fac apel către reprezentanţii societăţii civile, interesaţi să contribuie la promovarea numelui şi a operei de creaţie a ilustrului arhitect, să prezinte Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare propuneri concrete pentru marcarea evenimentului.

Arhitectul Alexandru Bernardazzi este primul cetăţean de onoare al oraşului Chişinău. A proiectat şi a realizat peste 47 de obiective arhitecturale de unicat care au intrat în circuitul patrimoniului naţional. La 14 august se împlinesc 100 de ani de la moartea artistului.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=8799

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ