Municipiul Vaslui s-a înfrãtit cu comuna Purcari, din Republica Moldova

0
189
  1. Municipiul Vaslui s-a înfrãtit cu comuna Purcari, din Republica Moldova

Ieri, in debutul sedintei Consiliului Local (CL) Vaslui, a fost semnat un acord de cooperare intre comuna Purcari, Raionul Stefan Vodã, din Republica Moldova, si municipiul Vaslui. Semnarea acordului dintre cele douã unitãti administrativ teritoriale vine dupã ce, in ultima sedintã a CL Vaslui, a fost aprobatã Hotãrarea nr. 47 privind incheierea acestui acord de parteneriat. Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, a spus cã parafarea acordului este un eveniment important pentru ambele comunitãti.

http://www.monitoruldevaslui.ro/2017/06/municipiul-vaslui-s-a-infratit-cu-comuna-purcari-din-republica-moldova.html

 

  1. Maia Sandu: Vlad Plahotniuc este un om naiv, dacă crede că europenii nu vor reacționa dur la adoptarea sistemului mixt

Oligarhul Vlad Plahotniuc este un om naiv, dacă crede că europenii nu vor reacționa dur odată ce guvernarea, care prin vocea s-a declară că va implementa votul electoral mixt, în pofida recomandărilor experţilor Comisiei de la Veneţia, care spune clar că nu se permite schimbarea sistemului electoral de vot, o va face. De această părere este lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu.

http://independent.md/maia-sandu-vlad-plahotniuc-este-un-om-naiv-daca-crede-ca-europenii-nu-vor-reactiona-dur-la-adoptarea-sistemului-mixt/

 

  1. Universitatea din Petroșani promovată și în Republica Moldova

Universitatea din Petroșani trece granițele țării. Federația Asociațiilor Studenților Basarabeni din România organizează anual Târgul Universitățior din România, care este unul din evenimentele Campaniei AdmiteRO. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului este inclusă în oferta de promovare.

https://www.avantulliber.ro/2017/06/30/universitatea-din-petrosani-promovata-si-in-republica-moldova/

 

  1. Avocatul lui Băsescu a prezentat în instanță noi probe privind retragerea neîntemeiată a cetățeniei fostului președinte român

Avocatul lui Traian Băsescu a prezentat astăzi în instanță noi probe privind retragerea neîntemeiată a cetățeniei fostului președinte al României. Totodată, la ședința de astăzi, apărătorul lui Băsescu a prezentat o excepție de neconstituționalitate privind dependența judecătorilor față de președintele țării, Igor Dodon.

Declarația a fost făcută de către avocatul Andrei Bivol care a preciza că drept probe au fost prezentate mai multe secvențe video de la ultima conferință de presă susținută de către șeful statului.

https://crimemoldova.com/news/social/avocatul-lui-b-sescu-a-prezentat-n-instan-noi-probe-privind-retragerea-ne-ntemeiat-a-cet-eniei-fostu/

 

  1. Un sat din Ținutul Herța revine la denumirea românească

Satul Petrașivca din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, Ucraina, va reveni la toponimicul vechi de Mihoreni, în urma avizului favorabil al Consiliului raional Herța.

http://infoprut.ro/47605-un-sat-din-tinutul-herta-revine-la-denumirea-romaneasca.html

 

  1. Istoricul George Damian: Igor Dodon vrea să ducă Republica Moldova înapoi în URSS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, „vrea să întoarcă roata istoriei și să reintroducă grafia chirilică și limba moldovenească”, scrie istoricul și jurnalistul George Damian în ultimul său editorial din Moldnova. 

Inițiativa liderului de la Chișinău nu este o inovație proprie, ci este venită pe filiera Moscovei, notează jurnalistul.

Materializarea acestei intenții, continuă Damian, ar fi un pas spre „re-moldovenizarea” culturii de la Chișinău.

http://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Istoricul-George-Damian-Igor-Dodon-vrea-sa-duca-Republica-Moldova-inapoi-in-URSS-144359

 

  1. Marius Lulea: Noi fronturi în bătălia pentru Basarabia

În Republica Moldova există 50% electorat cu potenţial unionist din care peste jumătate este unul dur, care oricând şi-ar da votul pentru un proiect politic fiabil de susţinere necondiţionată a Unirii dintre România şi Republica Moldova.

La acest moment, cu un an înainte de alegerile parlamentare din al doilea stat românesc, acest electorat este unul debusolat şi fără nici o soluţie.

Republica Moldova trăieşte într-o dezinformare continuă. Propaganda a făcut în aşa fel încât tot ceea ce este rău în Republica Moldova vine de la un singur om şi atunci când se doreşte discreditarea unei mişcări, a unui partid sau al unei persoane, se face automat asocierea între acea entitate şi răul suprem: Vlad Plahotniuc.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/25140-2017-06-30-10-43-35.html

  1. Pavel Filip la discuţie cu noul Prim-ministru al României, Mihai Tudose. Ce au abordat oficialii

Convorbire telefonică între Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip şi omologul său român, Mihai Tudose. Pavel Filip l-a felicitat pe Mihai Tudose cu prilejul învestirii în funcție, urându-i succes în responsabila activitate.

Şeful executivului de la Chişinău a remarcat îmbunătăţirea relaţiilor moldo-române şi intensificarea colaborării cu ţara vecină, graţie instituirii Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

http://www.publika.md/pavel-filip-la-discutie-cu-noul-prim-ministru-al-romaniei-mihai-tudose-ce-au-abordat-oficialii_2973244.html

 

  1. Cristian Preda, europarlamentar: Nu inteleg de unde a iesit mitul ca mai multa coerenta a UE in aparare ar slabi NATO / SUA ne cer cu insistenta de 5-6 ani sa fim activi in Balcanii de Vest si nu facem acest lucru

Acesta noteaza ca Romania, dincolo de interesul „natural” pentru Republica Moldova, este „mult mai putin prezenta decat ar putea in restul tarilor din vecinatatea estica”.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21848370-video-interviu-cristian-preda-europarlamentar-nu-inteleg-unde-iesit-mitul-mai-multa-coerenta-aparare-slabi-nato-sua-cer-insistenta-5-6-ani-fim-activi-balcanii-vest-nu-facem-acest-lucru.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ