Municipiul Vulcan se înfrățește, în anul Centenar, cu localitatea Ialoveni din Basarabia

0
96
  1. Municipiul Vulcan se înfrățește, în anul Centenar, cu localitatea Ialoveni din Basarabia

Centeranul Unirii este privit de către autoritățile publice locale din municipiul Vulcan nu doar prin prisma necesarelor festivități prin care aceste eveniment trebuie să fie marcat cum se cuvine, ci și prin prisma  derulării unor acțiuni care să definească, într-un fel sau altul, unitatea românilor de pretutindeni.

În acest context se înscrie și propunerea lansată de primarul Gheorghe Ile și aprobată în unanimitate de Consiliul local, privind deschiderea unei punți de legătură cu un oraș din Basarabia, cu care vulcănenii doresc să se înfrățească. ”Este vorba despre orașul Ialoveni, de lângă Chișinău, oraș cu care ne vom înfrăți în acest an cu semnificații atât de importante și pentru noi, dar și pentru dânșii. Mulțumesc consilierilor locali din municipiul Vulcan că au subscris acestui proiect, care confințește prima înfrățire a noastră cu o altă localitate și cred că e un lucru deosebit faptul că prima comunitate cu care ne înfrățim este una din Basarabia, iar acest act se întâmplă acum, în anul Centenarului”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

https://www.avantulliber.ro/2018/06/10/municipiul-vulcan-se-infrateste-in-anul-centenar-cu-localitatea-ialoveni-din-basarabia/

 

  1. Chișinăul va găzdui Reuniunea Parlamentară moldo-română pentru Integrarea Europeană

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României va avea loc la Chișinău, luni, 11 iunie 2018. Cea de a VII-a Reuniune a Comisiei va fi găzduită de Parlamentul Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/32247/Chi%C8%99in%C4%83ul-va-g%C4%83zdui-Reuniunea-Parlamentar%C4%83-moldo-rom%C3%A2n%C4%83-pentru-Integrarea-European%C4%83.htm

 

  1. Exclusiv: Titus Corlăţean: Republica Moldova va fi dosarul României de interes în timpul preşedinţiei la Consiliul UE

De la 1 ianuarie 2019, Repubica Moldova va fi dosarul prioritar de interes la care are dreptul orice stat care preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Asigurările vin din partea senatorului român, Titus Corlăţean.

http://tvrmoldova.md/actualitate/exclusiv-titus-corlatean-republica-moldova-va-fi-dosarul-romaniei-de-interes-in-timpul-presedintiei-la-consiliul-ue/

 

  1. ”Glasul Unirii”, eveniment de Centenar la Bistrița: Tricolor pe cer, spectacol, horă, artificii

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, în centrul istoric al Bistriței a avut loc evenimentul ”Glasul Unirii. Spectacol-mesaj din Orașul Imnului Național”, organizat de Primăria Bistrița prin Centrul Cultural Municipal, la care au luat parte numeroase ansambluri folclorice din țară, coruri, Fanfara Garnizoanei Bistrița, interpreta de muzică populară Sava Negrean Brudașcu. Nu au lipsit surprizele: avioane au survolat zona centrală, scoțând fum tricolor și aruncând confetti, participanții s-au prins în horă, iar la final cerul s-a luminat sub buchetul jocurilor de artificii.

https://www.timponline.ro/glasul-unirii-eveniment-centenar-bistrita-tricolor-spectacol-hora-artificii-foto-video/

 

  1. Victimele regimului stalinist, comemorate în regiunea Cernăuți

Un parastas pentru pomenirea a mii de români deportați de regimul stalinist în Siberia, Kazahstan şi Finlanda a avut loc duminică la Storojineț, în regiunea Cernăuți. Inițiativa a aparținut Societății „Golgota” a românilor din Ucraina și președintelui Octavian Bivolaru, cu susținerea protopopului Vasile Covalciuc şi a Bisericii din Storojineț şi Maidan.

http://infoprut.ro/50163-victimele-regimului-stalinist-comemorate-regiunea-cernauti.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ