Muşuc i-a închis microfonul primarului Dorin Chirtoacă, iar consilierii municipali susţin că Muşuc îşi depăşeşte atribuţiile

0
66

Preşedintele Consiliului Municipal Chişinău, Eduard Muşuc, i-a închis azi, 20 noiembrie, microfonul primarului general Dorin Chirtoacă, după ce consilierii au revenit în sală după o pauză de cinci minute. Primarul venise în cadrul şedinţei CMC pentru a explica că proiectul de decizie referitor la agentul termic este cel propus de către SA “Termocom”. După câteva minute de contradicţii, primarul Dorin Chirtoacă a luat cuvântul de la microfon şi a precizat poziţia sa referitor la subiectul discutat.

Primarul general al mun Chişinău, Dorin Chirtoacă, a venit în cadrul şedinţei CMC unde se discuta lipsa proiectului de decizie referitor la agentul termic. Edilul a precizat că există un proiect de decizie, în care este inclus preţul înaintat de către SA “Termocom”.

La întrebarea preşedintelui CMC, Eduard Muşuc, de ce nu este pusă semnătură pe acest proiect de decizie, Dorin Chirtoacă, a declarat că nu este necesară semnătura, aşa cum se procedează şi în alte situaţii atunci când “Apă-Canal înaintează proiecte de decizii”. “Nu semnez, deoarece nu sunt de acord cu acest tarif şi vreau să-l discut cu consilierii”, a mai adăugat Dorin Chirtoacă.

Luarea de cuvânt a primarului general a fost însoţită de incidente. Eduard Muşuc a oprit microfonul, atunci când primarul Chirtoacă a dorit să ofere o replică consilierilor. În aceeaşi situaţie au ajuns şi alţi doi consilieri municipali, Oleg Cernei şi Gheorghe Brega.

În acest sens, Corina Fusu, preşedintele fracţiunii PL în CMC, a calificat gestul lui Eduard Muşuc drept “o încălcare a legii, deoarece primarul general şi consilierii municipali au dreptul la replică”.

Oleg Cernei, consilier AMN, a mai adăugat că este vorba despre “un abuz şi lipsă de cultură”, iar “Eduard Muşuc nu are experienţa necesară de a conduce şedinţele CMC”.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8335

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ