Naţionala noastră va juca un meci amical cu România în R. Moldova

0
65

Naţionala R. Moldova va juca anul viitor un meci amical cu naţionala României. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, care a participat la finele săptămânii trecute la cel de-al VII-lea Congres ordinar al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF),a declarat că acest meci se va juca la Chişinău sau Tiraspol în septembrie 2008, înaintea începerii preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010. Pavel Ciobanu a declarat pentru presă că FMF a aranjat pentru luna august curent un meci amical cu reprezentativa Letoniei.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, Pavel Ciobanu a reiterat că FMF îşi doreşte cu adevărat ca în doi ani să fie reconstruit Stadionul Republican, arenă care va găzdui meciurile naţionalei Moldovei. „În ceea ce priveşte reconstrucţia celei mai vechi arene din Chişinău au apărut unele probleme. Teritoriul arenei a fost privatizat de mai mulţi agenţi economici. Acum, organele competente urmează să se clarifice cu firmele respective. Cum se lămuresc lucrurile, începem reconstrucţia. Consider că în doi ani de la începerea lucrărilor putem să dăm în folosinţă complexul sportiv”, a spus Ciobanu.

De asemenea, în cadrul congresului, şase glorii ale fotbalului din Moldova au primit din partea lui Pavel Ciobanu „Ordinul de merit” al FMF. Este vorba de fostul arbitru Iurie Ponomariov, care a arbitrat între anii 1948-1975 în campionatul Uniunii Sovietice, preşedintele onorific al clubului FC Zimbru, Nicolae Ciornâi, Vladimir Ţincler (jucător în anii ’70 al echipei Moldova Chişinău), preşedintele clubului FC Sheriff, Victor Guşan, fostul selecţioner Anatol Teslev şi actualul selecţioner al naţionalei, Igor Dobrovolski, campion olimpic în 1988 cu naţionala URSS.

autor: V.H

sursa:http://www.jurnal.md/article/2830/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ