Necesitatea reunirii R. Moldova cu România susținută de liderii partidului “DREAPTA” în fața parlamentarilor europeni

0
107
  1. Necesitatea reunirii R. Moldova cu România susținută de liderii partidului “DREAPTA” în fața parlamentarilor europeni

La 23 mai 2016 președintele partidului unionist Dreapta, Ana Guțu și vicepreședintele Dreptei, Dorin Dușciac, s-au deplasat la Bruxelles pentru o serie de întrevederi cu parlamentari europeni. Aceste întrevederi fac parte din strategia Dreptei de internaționalizare a problematicii unirii Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/21864-necesitatea-reunirii-r-moldova-cu-romania-susinut-de-liderii-partidului-dreapta-in-faa-parlamentarilor-europeni.html

 

  1. Sudul Republicii Moldova și Bugeacul, conectate

Peste 5000 de copii și cadre didactice din localitățile din sudul Republicii Moldova au avut ocazia să participe în perioada 16-25 mai la reprezentațiile susținute de actorii păpușari ai Teatrului B.P. Haşdeu din Cahul în cadrul Caravanei limbii române. Piesele de teatru de păpuşi pentru copii „Nunta lui Tândală”, „Un suflet pentru o păpușă”, „Amintiri din copilărie”, „Sfânta Duminică” și „Noile aventuri ale Scufiței Roșii” au ajuns în școlile din Leova (Filipeni şi Iargara), Cimișlia, Taraclia, Albota de Jos (Hagichioi, Hîrtop, Albota), Comrat, Vulcănești, Ceadîr-Lunga, Borceag, Doina, Cheoselia, Alexandru Ioan-Cuza și Cantemir (Cârpești, Baimaclia). 

http://infoprut.ro/44152-sudul-republicii-moldova-si-bugeacul-conectate.html

 

  1. Muscelenii invitaţi să participe la „Ultimul Clopoţel” în Basarabia

Câmpulungeanul Mihai Eftimie, mult prea cunoscut ca fiind printre singurii musceleni ce militează activ pentru unirea Basarabiei cu România, organizează o excursie în Republica Moldova. Invitaţi să participe sunt profesori, reprezentanţi ai instituţiilor publice, oameni de afaceri locali, şi nu în ultimul rând unionişti din zona Muscel. Preţul excursiei este mai mult decât modic, respectiv 100 lei pentru perioada 30 mai – 01 iunie 2016. În preţul de 100 lei (o sută lei) este inclus numai transportul cu autocarul, deoarece   noaptea de cazare este gratuită, fiind asigurată de gazde.

http://www.ziarexclusiv.info/recomandari/muscelenii-invitati-sa-participe-la-ultimul-clopotel-basarabia/

 

  1. S-a înfiinţat Asociația Studenților Basarabeni din Târgu Jiu

Complexul Studențesc Debarcader a fost gazda unei conferințe de presă organizată de membrii Asociației Studenților Basarabeni din Târgu Jiu (ASB Tg Jiu) în care au anunțat despre încheierea procedurii de înființare a acesteia și aderarea la Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România).
Asociația Studenților Basarabeni din Târgu Jiu este o organizație studențească constituită la  inițiativa studenților basarabeni și conducerii UCB Târgu Jiu cu scopul de a asigura si promova respectarea drepturilor si libertăților studenților basarabeni.
La eveniment pe lângă cadre didactice, studenți și reprezentanți ai mass-media, au fost prezenți Gorea Alexandru, președinte al FAB România și Prorector UCB Târgu Jiu Ghimiși Ștefan.
Pe lângă aderarea la FAB România, Asociația își propune să încheie pe viitor parteneriate de colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, UCB Târgu Jiu și Liga Studenților din Universitatea Constantin Brâncuși.

http://www.gds.ro/Local/Gorj/2016-05-26/s-infiintat-asociatia-studentilor-basarabeni-din-targu-jiu/

 

  1. ADR Nord din Republica Moldova a bătut palma cu ADR Brașov

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a încheiat, în contextul Zilelor Europei în Republica Moldova, un acord de colaborare cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB). Bazele acestui parteneriat în domeniul dezvoltării durabile au fost puse în luna februarie, când reprezentanții ADR Nord au efectuat o vizită în județul Brașov, unde s-au familiarizat cu practici de succes în domeniul planificării durabile şi atragerii investiţiilor.

http://infoprut.ro/44147-adr-nord-din-republica-moldova-a-batut-palma-cu-adr-brasov.html

 

  1. Esențialul despre Unirea lui Mihai Viteazul

Astfel, din cetatea Alba-Iulia, el dă, pe 27 mai 1600, un hrisov care atestă Unirea. Mihai Viteazul se intitulează: ”Io Mihail Voievod din mila lui Dumnezeu, domn al Țării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei”. Cu această ocazie se alcătuiește și o pecete care îngloba însemnele celor trei provincii. Din nefericire, însă, Unirea nu a durat mult…

http://www.istorie-pe-scurt.ro/esentialul-despre-unirea-lui-mihai-viteazul/

 

  1. Bani europeni pentru reabilitarea sistemului termoenergetic din Bălți

Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri un proiect de lege privind ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova, SA CET-Nord și BERD pentru finanțarea proiectului de reabilitare a sistemului termoenergetic din municipiul Bălți. Grantul în valoare de 3 milioane de euro va fi alocat din Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și de Mediu (E5P).

http://www.ziarelive.ro/stiri/bani-europeni-pentru-reabilitarea-sistemului-termoenergetic-din-balti.html

http://infoprut.ro/44145-bani-europeni-pentru-reabilitarea-sistemului-termoenergetic-din-balti.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ