Negocierile in problema transnistreana au esuat

0
36

Negocierile in problema transnistreana, programate pentru zilele de 15 si 16 februarie curent au esuat din cauza „lipsei de consens intre participanti”, sustine Misiunea OSCE in Moldova.

Potrivit unei declaratii de presa facuta publica, joi, Misiunea OSCE este dezamagita din cauza esuarii negocierilor programate, fara a specificat cine dintre participanti se face vinovat de acest lucru.

„Regretam profund ca nu a fost gasit un consens pentru a mentine in vigoare invitatia adresata partilor pentru desfasurarea unei noi runde de negocieri in zilele de 15 si 16 februarie”, a spus seful Misiunii OSCE in Moldova, Ambasadorul Louis O’Neill.

In acelasi context, Ministerul Reintegrarii a difuzat o declaratie in care mentioneaza ca „Chisinaul oficial isi exprima dezamagirea si nedumerirea in legatura cu esuarea organizarii rundei de negocieri in problema transnistreana, din cauza absentei unora din participanti fara a fi invocate careva motive intemeiate”, evitand sa numeasca partea, care nu s-a prezentat la runda de negocieri.

In acelasi timp, partea moldoveneasca si-a reiterat disponibilitatea de a relua dialogul in solutionarea problemei transnistrene.

Amintim ca mediatorii din partea Federatiei Ruse, Ucrainei si OSCE au semnat luna trecuta la Madrid o invitatie, in care partile implicate in conflict sunt chemate sa se aseze la masa de negocieri in format “5+2”. Invitatia a fost semnata in urma tratativelor purtate intre mediatori si observatorii, Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. Negocierile in problema transnistreana au fost sistate in luna februarie 2006.

Sursa: Reporter

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ