Nelu Stratan: „În România m-am lansat cu o piesă ironică”

0
83

Face muzică şi, mai nou, are o altă pasiune: compune poezii. Deşi recunoaşte că este încă novice în domeniu, Nelu Stratan se „antrenează” pentru un eventual volum.

Când l-am sunat, tocmai terminase de scris o poezie despre primăvară, care sună cam aşa: „Primăvara o iubesc/ Pentru chipul ei domnesc,/ Pentru zilele cu soare,/ Pentru o priveghetoare,/ Pentru-n ghiocel şi-o frunză/, Pentru tot ce este muză./ Şi mai e încă ceva…/ Şi pentru iubirea ta!”.

„Îmi place să mă joc cu cuvintele”

Modest, fratele lui Pavel Stratan mărturiseşte că nu a avut îndrăzneala de a scoate pe piaţă un volum de versuri semnat de el, dar speră că în curând fanii săi îi vor vedea cartea în rafturile librăriilor: „N-am îndrăznit până acum să public nicio carte pentru că am considerat că nu e oportun să fac acest lucru. În urmă cu ceva timp însă, am avut o tentativă în acest sens, am editat o mică broşură de versuri, pe care am inclus-o ca bonus pe diferite casete cu muzică”, spune artistul. După acest expermiment Nelu a tot scris, iar acum se poate lăuda cu vreo 60 de poezii.

Videoclip cu fane

Zilele trecute, presa românească scria despre el că îşi face intrarea, încet dar sigur, pe piaţa românească. Numai că ceea ce nu ştie publicul este că Nelu s-a lansat în România cu un alt gen de muzică decât cel cu care ne-a obişnuit până acum. „Piesa diferă de ceea ce cânt eu, este o piesă uşor ironică, simplă, ceva în genul celor cântate de Pavel”, zice Nelu.
Piesa „Zai, zai” este inspirată din vechile melodii cântate la chitară pe vremuri la chefurile cu gaşca. În prezent, ea este difuzată de posturile de radio de peste Prut şi este solicitată de către canalele tv de muzică, în special de MTV România. Tocmai din acest motiv artistul se gândeşte să realizeze în zilele următoare, cu echipa lui Igor Cobâleanschi, şi un videoclip vesel, de imagine, „cu fete şi maşini, şi fără prea multe idei profunde”.

„Nu lansez album”

Deşi s-a spus că ar intenţiona să lanseze şi un album menit să-i aducă faimă în afară, Nelu neagă că acest lucru ar fi posibil deocamdată. „Acum lucrez la o altă piesă, dar nu găsesc atâta inspiraţie ca să fac de urgenţă un album”, mai spune el, dezvăluindu-ne că, după ce piesele sale vor prinde la public în România, are de gând să le spună „fraţilor” că el cântă cu totul altfel de piese şi că acest gen nu îl reprezintă. Acum doi ani, Nelu Stratan a mai avut tentativa de a se lansa dincolo de Prut, doar că i s-a spus, franc, că îl aşteaptă „cu altfel de piese, mai originale”. „Piesele de pe primul album n-au mers pentru că ei mă văd prin prisma lui Pavel şi se aşteaptă să cânt ceva în genul lui”, afirmă Nelu.

Despre viaţa sa personală interpretul zice doar că se consideră „un lup singuratic”. Mai multe încă nu e pregătit să ne spună, dar promite că, în curând, ne va dezvălui câteva secrete din viaţa sa intimă, iar noi vom fi primii care vom afla.

autor: Alina GUŢU

sursa:http://www.jurnal.md/article/2751/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ