Niciun moldovean nu a cerut permis de mic trafic la frontieră

1
72

Niciun cetăţean al Republicii Moldova nu a depus încă cerere pentru eliberarea permisului de mic trafic la frontieră, a declarat pentru Info-Prim Neo Ionel Dumitru, consilier la Ambasada României din Chişinău. Deocamdată cererile pot fi depuse doar la Chişinău, la secţia consulară a României de pe str. Vlaicu Pârcălab.

Marţi, 23 februarie, ministrul român de interne, Vasile Blaga, a declarat că Acordul de mic trafic la frontiera moldo-română va intra în vigoare la 26 februarie şi că moldovenii care solicită permise le vor primi în cel mult 60 de zile de la data depunerii cererii.

Presa din România scrie că Vasile Blaga a precizat că a dat deja dispoziţii pentru tipărirea primelor 350 de mii de permise. Până la aderarea României la spaţiul Schengen permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, iar ulterior preţul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.

Acordul privind micul trafic la frontieră a fost semnat în noiembrie 2009, la Bucureşti şi permite cetăţenilor care îşi au domiciliul în localităţi de lângă frontieră, la 30-50 de kilometri, să circule în statul vecin, în perimetrul similar, fără viză, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani. Anterior oficiali de la Chişinău au anunţat că acordul va intra în vigoare la sfârşitul lunii martie. Surse din Guvern au comunicat pentru Info-Prim Neo că grăbirea procesului de către Bucureşti.

Sursa: INFO-PRIM-NEO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ