Nicolae Dabija: Unica soluție este reunirea cu România

0
152

 

  1. Basarabenii descoperă România. Turist: „Totul este foarte frumos și diferit față de ceea ce avem în țara noastră”

Peste 150 de basarabeni vizitează, în aceste zile, Capitala, Braşovul şi Valea Prahovei. Excursia face parte dintr-un proiect care îşi propune ca, până la finalul verii, 100 de mii de moldoveni de peste Prut să cunoască România.

Fiecare grup de turişti din Republica Moldova vizitează, timp de trei zile cât mai multe locuri reprezentative din România pentru a cunoaşte istoria şi cultura ţării noastre. Turul Bucureştiului a început cu o vizită la muzeul Antipa. Copiii au fost impresinaţi de ce au văzut aici. Plimbarea a continuat apoi pe Calea Victoriei, cu un popas la Ateneu.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Lejer/Vacante/Basarabenii+viziteaza+Romania+Turist+Totul+este+foarte+frumos+si

 

  1. Aducem Basarabia acasă! 150 de români moldoveni l-au salutat pe Constantin Stere la Bucov

Ambiţioşi şi cu dorinţa de ReUnire, tinerii au trecut la următoarea etapă şi au demarat în acest an un program mult mai îndrăzneţ: 100.000 de basarabeni vin să cunoască România.

Obiectivul programului îl reprezintă dorinţa de a distruge ideile preconcepute existente în Basarabia, mai ales că apropape 80% din populaţia Moldovei nu a venit niciodată în România.

În cadrul programului, mai multe grupuri de basarabeni au ajuns şi în Prahova.

O astfel de întâlnire a avut loc vineri seara în Parcul Constantin Stere Ploieşti. Un grup de 150 de basarabeni s-au oprit la Bucov pentru a-l saluta pe basarabeanul Constantin Stere.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16640-aducem-basarabia-acasa-150-de-romani-moldoveni-l-au-salutat-pe-constantin-stere-la-bucov-foto.html

 

  1. Basarabenii au ajuns la Curtea de Argeş visând la România Mare

Urbea Basarabilor a fost vizitată ieri de fraţii noştri de peste Prut, angrenaţi în proiectul „Cunoaşte-ţi ţara”, implementat de către Asociaţia Unionistă „Acţiunea 2012”. Aceasta este o platformă care promovează valorile româneşti şi, totodată, unirea Basarabiei cu România. Prin proiectul acesta sunt organizate diferite excursii prin care basarabenii au oportunitatea să vadă şi să cunoască România. Organizatorii îşi propun să aducă 100.000 basarabeni să-şi vadă ţara. Practic, aceştia au fost – oarecum – antemergători ai oamenilor de cultură invitaţi de către acad. Gheorghe Păun la sărbătorirea Zilei Revistei „Curtea de la Argeş”, programată pentru sâmbătă. 

http://www.argesexpres.ro/index.php/actualitate/10586-basarabenii-au-ajuns-la-curtea-de-arges-visand-la-romania-mare

 

  1. Moldova nu este stat și nici nu va fi

Vedeți mai jos câteva declarații pe care le-a făcut deputatul în primul Parlament, Alexandru Arseni la emisiunea Alb&Negru de la UNIMEDIA.
*Societatea ne consideră pe aei care am votat uninominal Declarația de Independență că am dat naștere R. Moldova.

*R. Moldova nu este stat și nici nu va fi. Pe plan mondial am fost recunoscuți, dar în esență, statul este cu totul altceva, este un sentiment din suflet. Din bucată un întreg nu faci. Stat vom fi cu România în UE.

https://elenarobu.wordpress.com/2016/08/06/r-moldova-nu-este-stat-si-nici-nu-va-fi/

 

  1. SMURD își extinde activitatea în Republica Moldova

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), trece la o nouă etapă de servicii în Republica Moldova, mai operative şi cu deplasare directă la locul solicitării.

„Am vorbit mai mult despre proiectele de cooperare. Avem continuarea colaborării care a fost până acum, dar mai este şi proiectul european transfrontalier care ne interesează foarte mult, numit SMURD-2, pe care vrem să îl extindem. Este implicat din România Inspectoratul Naţional de Urgenţă, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Iaşi. Sunt convins că o să fie un proiect foarte important şi de succes cum a fost proiectul precedent”, a declarat Arafat.

http://independent.md/smurd-isi-extinde-activitatea-republica-moldova/#.V6Y_-6K503Q

 

  1. Nicolae Dabija: Unica soluție este reunirea cu România

Deputatul din primul Parlament, Nicolae Dabija, susține că singura soluție pentru Republica Moldova este reunirea cu România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Soluția este reunirea cu România. Noi am fost rupți de Țară printr-un pact criminal, iar acum a venit monentul în care noi putem să înlăturăm acest impediment de a fi împreună.

Eu văd mai multe soluții, inclusiv să alegem niște oameni destoinici în fruntea statului, dar cu condiția ca aceștia să ne ducă în România și Uniunea Europeană. Noi trebuie să avem încredere în oamenii politici și aici avem nevoie de oamenii politici cu adevărat onești, nu în cei care fură profesionist”, a conchis invitatul.

http://unimedia.info/stiri/video-nicolae-dabija-unica-solutie-este-reunirea-cu-romania-119521.html

 

  1. Vezi aici care este cea mai frumoasă ȚARĂ din lume! (I)

Gusturile fiecăruia sunt foarte discutabile. Ce mâncare ne place, ce femeie ne alegem pentru a ne fi consoartă, ce școală urmăm și așa mai departe. Toate țin de criterii obiective dar, de cele mai multe ori, factorul subiectiv este cel care decide.

Așadar, care spuneți voi că este cea mai frumoasă țară din lume? Eu zic că este Moldova.

http://www.timpul.md/articol/vezi-aici-care-este-cea-mai-frumoasa-ara-din-lume-%28i%29-95865.html

 

  1. România continuă să fie principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova

România continuă să fie principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, în pofida scăderii cu 3 la sută a livrărilor de produse moldovenești în prima jumătate a acestui an, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Exporturile din Republica Moldova în România s-au cifrat la 215 milioane de dolari SUA, o valoare mai mult decît dublă față de livrările realizate pe cea de-a doua piață ca mărime pentru mărfurile moldovenești, Federația Rusă și au depășit cu 27 milioane de dolari exporturile per total în țările CSI.

În primele șase luni ale anului 2016, România și-a reconfirmat poziția de lider în clasamentul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova, schimburile comerciale între cele două țări ridicîndu-se la 456,2 milioane de dolari. Pe poziția a doua, cu 349 milioane de dolari SUA, se situează Federația Rusă.

http://www.timpul.md/articol/-romania-continua-sa-fie-principala-piaa-de-desfacere-pentru-marfurile-din-republica-moldova–96158.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ