Noi arestări la Chişinău

0
79

hyde
Astăzi în Monitorul Oficial al RM a fost publicată noua lege a întrunirilor. Potrivit modificărilor manifestanţii au voie să protesteze în locuri publice fără autorizaţie, în cazul în care numărul acestora nu depăşeşte 30 de persoane. Câţiva membri ai ONG Hyde Park au decis să testeze forţele de ordine şi să vadă dacă noua lege este respectaă. Aceştia, în număr de patru, au decis să protesteze pe treptele Preşedinţiei. La scurt timp ei au fost reţinuţi de poliţişti şi transportaţi la Comisariatul sectorului Buiucani.

Cei patru hydeparkistii sunt Oleg Brega, Ghenadie Brega, Anatol Hristea-Stan şi Vasile Costiuc. Deja de mai bine de trei ore aceştia se află în arest, fiind deposedaţi de telefoanele mobile si de alte bunuri. Comisariatul Buiucani nu a oferit deocamdată nicio informaţie referitor la acest fapt.

Amintim că noua lege a întrunirilor a fost adoptată, în lectură finală, acum o lună de Parlamentul de la Chişinău. Potrivit acesteia întrunirile în RM urmează să se desfăşoare conform standardelor europene.

Totodată, astăzi în cadrul unei conferinţe de presă liderii mai mai multor organizaţii nonguvernamentale au afirmat ca dreptul la întrunire în R. Moldova este încălcat în câteva zeci de cazuri şi că Guvernul riscă să fie penalizat de CEDO pentru limitarea dreptului la întrunire.

Aceştia sunt de părere că limitarea dreptului la întrunire este cauzată de lacunele legislaţiei.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5482

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ