Noi condiţii la BAC!

0
47

„Începând cu acest an, candidaţii la BAC nu vor mai susţine examenele în instituţiile de învăţământ în care au studiat”, a declarat Lidia Cosciuc, directorul interimar al Agenţiei de evaluare şi examinare.

� Potrivit ei, pentru susţinerea examenelor vor fi create centre neutre de BAC în municipiile şi centrele raionale din republică. Apropo, tot din acest an, candidaţii la bacalaureat din sate vor merge să susţină examenele în centrele raionale. Pentru a se deplasa la raion, elevii vor fi asiguraţi cu transport gratuit. Excepţie de la această regulă vor face numai candidaţii din satele aflate la distanţă mare de centrul raional. În acest caz, elevii vor susţine examenele în instituţiile în care învaţă, dar administratorii şi supraveghetorii vor fi persoane străine pentru ei.
La fiecare centru de BAC vor susţine examenele câte trei sute şi ceva de elevi. În Chişinău şi în toate centrele raionale vor fi create mai multe centre de BAC.
Cosciuc a menţionat că s-a decis operarea acestor schimbări pentru a fi evitate fraudele care se comit în tipul examenelor. „Dorim ca în acest an elevii să fie apreciaţi corect şi obiectiv. Iar pentru învăţământul superior să fie selectaţi cei mai buni candidaţi. Credibilitatea diplomelor de BAC este obiectivul nostru primordial acum”, a precizat ea.
O noutate este şi că din acest an nu se vor mai organiza pretestări pe un anumit eşantion, ci se vor desfăşura simulări ale examenelor la toate instituţiile de învăţământ din republică, pentru ca toţi candidaţii să se poată antrena şi să poată verifica cunoştinţele.

autor: M.R.

http://www.jurnal.md/article/2912/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ